Rok Stipčević ubačajem u posljednjoj minuti odveo Sassari u polufinale

Rok Stipčević još jednom je bio ključni igrač Sassarija kojeg je ovaj put vodio u polufinale Talijanskog kupa. U četvrtfinalu njegova momčad igrala je protiv Avellina i slavila 69:68, a upravo Stipčević pogodio je u posljednjoj minuti za pobjedu, piše Sportnet.hr.

Avellino je imao odlično otvaranje utakmice, krenuo je s 9:0, još četiri minute prije kraja prvog poluvremena Avellino je imao plus 12 da bi Sassari završio poluvrijeme serijom 17:4 i otišao s vodstvom na odmor.

U drugom dijelu vodila se ravnopravna bitka, a odluka je pala u zadnjoj minuti. Stipčević je donio vodstvo Sassariju, a Joe Ragland nije zabio i Sassari slavi.

Stipčević je za 27 minuta ubacio 15 poena (3/7 za dva, 2/7 za tri), a Trevor Lacey ubacio je 14 poena uz sedam skokova. Kod Avellina po 16 poena ubacili su Joe Ragland i Adonis Thomas (11 skokova) dok je Kirilo Fesenko dodao 12 poena i 11 skokova.

U drugom četvrtfinalu Brescia je nadigrala Veneziju sa 76:68 i tako izborila dvoboj sa Sassarijem. Venezia je najvećim dijelom susreta bila u podređenoj poziciji, hvatala je zaostatak, ali u zadnjoj dionici kada se Brescia ponovno odvojila, nije se uspjela vratiti.

Marcus Landry bio je prvo ime susreta s 19 poena i šest skokova, a Christian Burns dodao je 15 poena i sedam skokova. Kod Venezije Michael Bramos ubacio je 22 poena (6/11 trica) dok je Hrvoje Perić za 19 minuta ubacio osam poena (3/6 za dva, 0/3 za tri) i uhvatio šest skokova.

Četvrtfinale:
Sidigas Avellino – Banco di Sardegna Sassari 68:69
Umana Reyer Venezia – Germani Basket Brescia 68:76

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...