Večeras u restoranu Kornat predstavljanje vina kuće “Veralda”, vlasnik Luciano Visintin: “Uživat ćete u sljubljivanju odlične hrane s našim vinima”

Večeras, s početkom u 20 sati u zadarskom restoranu Kornat održat će se prava gastronomska poslastica. Naime, uz večeru od pet sljedova po cijeni od 300 kuna po osobi predstavit će se vina kuće „Veralda“, Luciana Visintina iz Brtonigle.

Kuća je prošle godine nagrađena nagradom Decanter World Wine Awards Paltinum za najbolje crno/crveno vino, “Veralda Istrian” za 2016. godinu. Luciano Visintin, vlasnik vinarije Veralda i tvorac ovog sada svjetskog šampionskog vina, po struci je građevinski inženjer, a ljubav prema vinima, kako kaže, osjetio je davne 1998. godine.

Po struci ste građevinski inženjer. Kada ste i kako prepoznali vašu strast prema vinima?

– 1998. godine sam ugledao jednu prekrasnu vinsku poziciju na kojoj si bili vinogradi bivšeg PIK-a zapušteni 6 godina. Osjetio sam pravi zov prirode.

Teran nazvan Istrian iz berbe 2015. vinarije Veralda iz Brtonigle svjetsko je šampionsko vino. Koliko vam je to pomoglo da se etablirate na tržištu?

–  Istrian je vino koje je ušlo u povijest hrvatskog vinarstva, kao najbolje monosortno vino na svijetu. Ostalo je povijest.

Kako ste narednih godina napredovali u usavršavanju proizvodnje vina?

Od početka smo počeli investirati u tehnologiju, podrum i znanje. Veralda je podrum inovacija, otkrili smo kako od Terana raditi rose , otkrili smo pjenušac od terana, a zadnje otkriće nam je orange wine Ambra.

Prepoznaju li Zadrani kvalitetu vaših vina ?

–  Zadrani su, neovisno o Istrianovim uspjesima, prepoznali kvalitetu i potencijal naših vina pomoću vinskog entuzijasta Pegija iz Green sidea .

Što možemo očekivati večeras u restoranu Kornat?

–  Večeras u restoranu Kornat moći ćete uživati u sljubljivanju odlične hrane s našim vinima, pokazati ću kako se degustira vino kako biste prepoznali svaki užitak koje Vam vino pruža, jer na kraju krajeva, Vi ste bitni, Vaš doživljaj, to Vas čini jedinstvenima…

Menu

Vol-au-vent s kremom od lososa i crnih maslina- Malvazija Veralda
Juneći carpaccio u aromama na posteljici od rikole – Rose Veralda
Zadarski brudet od ugora i pasa s palentom u kadulji – Veralda Ambra
Juneća tagliata u umaku od zelenog papra s polama od krumpira – Veralda Istrian (teran)
Flambe od kruške s kremom od mascarponea i Bacardi ruma- Pjenušac Veralda rose

Za sve rezervacije nazovite 023/254-501.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...