Znate da mogu biti skupi, a mi vam donosimo listu 10 najskupljih pasmina pasa na svijetu

Za štenca određene pasmine ljubitelji pasa spremni su izdvojiti pozamašnu svotu novaca. Američka stranica Popsugar sastavila je listu najskupljih pasmina pasa na svijetu pa pogledajte koji su se sve dlakavci našli na ovoj prestižnoj listi “paprenih” cijena, piše Zadovoljna.hr.

1. Tibetanski mastif

Nakon što je u Kini štene ovo impozantnog i prelijepog psa prodano za 1,6 milijuna dolara (11 milijuna kuna), tibetanski mastif postao je najskuplja pasmina psa na svijetu. Cijena tibetanskog mastifa inače je puno niža, ali i dalje dovoljno visoka da ovaj ljepotan spada u sam vrh najskupljih pasmina na svijetu.

Cijena: do 49.000 kuna.

 

2. Akita

Nježni u srcu, ali prema van hrabri i jaki – i jako skupi. Najkraći je to opis za čarobne akite. Pasmina je uzgojena u Japanu, a danas postoje dvije vrste akita na svijetu, američka akita i japanska akita. Japanska akita dolazi samo u kombinaciji pet boja, bijele, žutosmeđe, crvene, tigrastoj i boji sezama, dok američka akita dolazi u svim psećim bojama.

Cijena: od 31.500 kuna.

 

3. Mali lavlji pas

Ovaj mališan ljepotan poznat je po svojoj ljupkosti, inteligenciji i veseloj naravi. Šiša se poput pudle tako da se obrije zadnji dio i ostavi tanki sloj dlake na nogama i kraju repa zbog čega mali lavlji pas podsjeća na lava. Pasmina dolazi u svim bojama, a najtraženije su bijela, crna i crvenkasto žuta.

Cijena: od 33.600 do 56.000 dolara.

 

4. Rotvajler

Uzgojen je u Njemačkoj kao pas za pomoć u fizičkom radu, a danas su najčešće psi čuvari i policijski psi. Nadaleko su poznati po svojem stoicizmu, oštroj percepciji, hrabrosti i vječnoj odanosti zbog čega je rotvajler divan član obitelji.

Cijena: od 16.800 do 56.000 kuna.

 

5. Samojed

Iz milja zvan i “nasmiješeni Sammy” zbog njegova karakterističnog osmijeha, samojed potječe iz Rusije, preciznije Sibira. Ime je dobio prema sibirskom nomadskom plemenu Samojeda. Po temperamentu je živahan, razigran, oprezan, prijateljski raspoložen, tvrdoglav i druželjubiv.

Cijena: od 28.000 do 70.000 kuna.

 

6. Cavalier king Charles španijel

Osim mekane dlake, znatiželjnog pogleda i neodoljivog izraza lica ova pasmina ima nevjerojatnu ljubav prema ljudima, kako prema vlasnicima tako i prema strancima. Vole se maziti i obožavaju ljudski dodir, a volite li igru u prirodi uz ovog veselog ljepotana dobro ćete se zabaviti.

Cijena: od 6720 do 98.000 kuna.

 

7. Kanadski eskimski pas

Izuzetno rijetki i skupi ljubimci koji su skoro nestali polovicom 20. stoljeća, no pasmina se uspjela očuvati. Kanadski eskimski pas stoljećima je bio vjerni pratilac plemena Inuita te su bili korišteni za vuču sanjki po kanadskom Arktiku. Nevjerojatno su izdržljivi i u najsurovijim uvjetima te dobro podnose niske temperature.

Cijena: 50.400 kuna.

 

8. Engleski buldog

Iako ima vrlo opasan izraz lica, ispod brojnih nabora i opasnog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova pasmina je vrlo strpljiva i ne zahtijeva istrčavanje, a prema djeci je vrlo strpljiv i smiren. Želite li da vas psić s vama mirno gleda televiziju ili sjedi pored vas dok mirno ispijate kavu, engleski buldog je pasmina za vas.

Cijena: od 16.800 do 22.400 kuna.

 

9. Azavak

Ovog gracioznog ljepotana ponositog držanja iz porodice hrta krasi vrlo snažan, živ i pažljiv karakter. Istovremeno je nezavisan te vrlo vezan za svog vlasnika i obitelj. Azavak hrt voli komfor, i ne treba zaboraviti da je potekao iz velikih pustinjskih prostranstava te da voli duge šetnje kao i da ne treba biti dugo zatvoren u stanu. Boja varira od svijetle boje pijeska do tamno riđe, a šare se toleriraju. Poželjne su bijele površine na prsima i na kraju repa.

Cijena: od 21.000 kuna.

 

10. Egipatski faraonski pas

Ovaj veličanstveni pas živi je svjedok prvih rasa poznatih hrtova jer podsjeća na hrtove naslikane na staroegipatskim crtežima. Zbog njegove umiljatosti i razigranosti, egipatski faraonski pas izuzetno je cijenjen kao pas za pratnju. Faraonski pas ima mršavo, skoro četvrtasto tijelo s dugim mišićima.
Dlaka je crvenkasto-riđe ili bijele boje s nepravilnim površinama.

Cijena: do 45.500 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...