8 rečenica koje kažu preljubnici, a zapravo su budalaštine

Svi znamo da su preljubnici pokvareni, nezreli ljudi koji povrijeđuju druge i bilo bi najbolje kloniti ih se. No, ponekad baš takve privlačimo u svoje živote.

Preljubnici su često šarmantni i vješti manipulatori. Oni znaju biti i budalasti, ali i znaju napraviti budalu od drugih ljudi. Nemojte im to dozvoliti.

Osam je stvari koje će preljubnici reći i njih treba ignorirati, piše Iheartintelligence, prenosi N1info.

1.Mogu se promijeniti, obećajem, sve će biti drugačije. Prvo i osnovno, to je teško za povjerovati. Čak i ako se to dogodi šteta je već počinjena i prošlost se, nažalost, ne može promijeniti. Bez obzira što će se dogoditi u budućnosti ta će osoba uvijek biti ona osoba koja je u jednom trenutku izabrala biti s nekim drugim.

2. To je bio samo seks, nemam osjećaje prema nikome osim prema tebi.

Partner koji ugrožava vezu samo zbog seksa ne poštuje vas. Ideja da seksualnost i ljubav ne idu zajedno pokazuje nezrelost i manjak sposobnosti za vezanje.

3. Nemoj me kažnjavati zbog jednog trenutka slabosti.

Slabost je kada preskočimo vježbanje, a preljub je puno više od toga. Osoba koja odluči prevariti zanemaruje vezu. Oni svjesno odlučuju biti neiskreni i neljubazni prema vama i u tome leži problem, a ne u slabosti.

4. Za ovo nisam samo ja kriv/kriva, previše radiš. Možda se ovo ne bi dogodilo da si prisutniji/prisutnija.

Preljubnik koji prebacuje krivnju nije svjestan svojih postupaka. Čak i da niste bili dovoljno fizički prisutni zrela bi osoba s vama o tome razgovarala i ne bi vas zbog toga prevarila.

5. Bio sam zeveden/zavedena, nisam ništa kriv/kriva

Lakše je ljutnju usmjeriti na treću osoba negoli na partnera. Preljubnik to zna i to će probati iskoristiti. Nemojte mu to dozvoliti.

6. Ne bih nikada to napravio/napravila da sam znao/znala da ćeš saznati

Ovo je možda najgore od svega. Laži koje se ne saznaju imaju sposobnost postati ogroman teret koji će nas polako uništavati, kao i naše samopouzdanje.

7. Pretjeruješ, stvarno si lud/luda

Preljub zaslužuje svaku vašu reakciju, kakva god ona bila. Ne prihvaćajući vaše osjećaje oni umanjuju štetu koju su vam nanjeli.

8. Sve je to sad iza mene, ja sam sad novi čovjek

Većina preljubnika će to biti dok ne umru. Čak i ako oprostimo preljub, preljubnik će naći još mnoge druge načine da vas povrijedi. Kada vam osoba jednom pokaže kako vas zapravo malo cijeni bilo bi najbolje da povjerujete u to.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...