Konferencija “Kontrola kvalitete zdravstvene njege” u hotelu Kolovare

Društvo za kvalitetu u suorganizaciji sa OB Zadar organizira svoju 7. konferenciju pod nazivom „Kontrola kvalitete zdravstvene njege“ u Zadru, hotel Kolovare, od 24.-25.ožujka 2017.

Više o stručnom događanju:

U skoro svim bolničkim zdravstvenim ustanovama postoji medicinska sestra za kvalitetu kojoj je između ostalih i zadaća kontrola kvalitete zdravstvene njege. U većini ustanova ustrojena je i Jedinica za kvalitetu u kojoj najvećim dijelom rade visokoobrazovane sestre, a što bi trebalo uskladiti i sa sistematizacijom radnih mjesta te tako i platnim koeficijentom. I u drugim zemljama visokoobrazovane sestre su nositelji programa poboljšanja kvalitete i rade vrlo odgovoran posao. Rade i u Hrvatskim zdravstvenim ustanovama, iako s puno prepreka u svome radu, ali i unatoč tomu taj posao obavljaju vrlo uspješno. Neka iskustva ćemo ćuti i na ovoj konferenciji.

Visoka razina psihosocijalnih rizika kod medicinskih sestara može uzrokovati oštećenje duševnog i tjelesnog zdravlja što je u sestrinstvu veliki problem koji se prenosi i na pacijente i širu društvenu zajednicu što nije zanemarivo u potrebi za očuvanjem zdravlja djelatnika, smanjenjem bolovanja…

U današnje vrijeme brzog života i stresa te neusklađenosti realnog stanja zdravstvenog sustava i pojedinačnih očekivanja pacijenata, na razne zdravstvene institucije pristižu njihove pritužbe. One su vrlo često odraz osobnog nezadovoljstva organizacijom zdravstvenog sustava na svim razinama, a povećava se i broj pritužbi na rad medicinskih sestara. Uz navedene teme bit će i dosta drugih zanimljivih predavanja u sestrinskoj profesiji.

 
hotel kolovarekonferencijamedicinska sestra