MO SDP-a Plovanije: “Obećanje, ludom radovanje? Gdje je igralište koje je HDZ obećao izgraditi?”

MO SDP-a Plovanije priopćenjem se očitovao o izgradnji prijeko potrebnog sportskog igrališta:

“Mjesni odbor Plovanija površinom je veliki dio grada koji broji oko 2.500 žitelja od čega su veliki dio mladi ljudi čiji se broj sve većom količinom novogradnje stalno povećava. Imajući u vidu tu činjenicu, a i podatak kako na Plovaniji postoji nekoliko sportskih udruženja koji okupljaju sve generacije i sportaše različitih grana, brine nas jedno za nas važno pitanje: Zašto Plovanija, unatoč svim HDZ-ovim obećanjima proteklih godina, još uvijek nema nikakvo sportsko igralište?
Već više od desetljeća lokalni HDZ obećava ovakav projekt. Priča o sportskom igralištu na Plovaniji tematika je koja se uredno izvlači pred svake izbore pa je tako još i 2010. godine, prilikom osnutka Mjesnog odbora Plovanija, takav projekt obećan u sklopu zgrade Mjesnog odbora. Ne samo da to obećanje nije ispunjeno, već su građani izigrani i izradom Urbanističkog plana uređenja Plovanije iz srpnja 2015. godine u koji igralište, unatoč prethodnim uvjeravanjima, nije bilo uvršteno. Iako su se građani na javnoj raspravi o UPU Plovanija pobunili protiv takvog plana, njihove molbe nisu bile uslišene. Tako dolazimo i do najnovijeg HDZ-ovog obećanja, onog od 09.11.2016. g., kada je lokalni HDZ još jednom obećao izgradnju sportskog igrališta, i to bez da su naveli barem okvirnu lokaciju gdje bi se ono moglo nalaziti! Ta informacija nas navodi na misao kako lokalna vlast još uvijek nema namjeru početka izgradnje igrališta, te da ovu temu, izrazito važnu za plovanijske stanovnike, opet pokušava iskoristiti za prikupljanje jeftinih predizbornih političkih bodova.
Iz svih navedenih razloga želimo istaknuti kako smatramo da je Plovaniji sportsko igralište više nego potrebno te da je apsolutno neprihvatljivo i ponižavajuće prema žiteljima Plovanije da se ovakva lažna obećanja opetovano koriste u svrhu političke promocije. Plovanijski sportaši su vrijedni, uspješni i zaslužuju adekvatnu sportsku i rekreacijsku infrastrukturu!”

Roko Tadin
MO SDP Plovanija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...