Novi trener NK Zadar bit će nogometnom svijetu dobro poznat Ivan Pudar!

Novi trener Nogometnog kluba Zadar bit će Ivan Pudar. Uprava Kluba i gospodin Pudar dogovorili su suradnju do kraja tekuće sezone, s opcijom produljenja, za što postoji obostrana želja. Tim povodom pozivamo vas na konferenciju za novinare, koja će se održati u srijedu, 29. ožujka s početkom u 12 sati u prostorijama NK Zadar na Stanovima. Konferenciji će, uz trenera Pudara, nazočiti i Svetko Ćustić, predsjednik Uprave NK Zadar.

Ivan Pudar rođen je u Zemunu 16. kolovoza 1961. Najveći dio igračke karijere proveo je na mjestu vratara Hajduka, čiji je bio i kapetan, a igrao je i za portugalske klubove Espinho, Boavistu, Madeiru te njemački Trier. Bio je član nogometne reprezentacije Jugoslavije, koja je na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. osvojila brončanu medalju. S juniorskom reprezentativnom selekcijom osvojio je europsko zlato u Beču 1979., a iste je godine nastupio i na Svjetskom prvenstvu do 21 godine u Japanu. Nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982.

U trenerskoj karijeri vodio je sve kategorije Hajduka, te Omiš, Mosor, Uskok, Hrvatski dragovoljac, Solin, s kojim je triput izborio kvalifikacije za ulazak u 1. HNL, Šibenik, s kojim je iz druge lige došao do prve i četvrtog mjesta te nastupa u Europi, a posljednji klub bila mu je Segesta. Dolazak u Zadar za Pudara predstavlja veliko zadovoljstvo i izazov.

Oduvijek sam sa Zadrom i Zadranima imao dobar odnos i uzajamno poštovanje. Svetka Ćustića poznajem dugo godina i u aktualnoj Upravi Nogometnog kluba Zadar prepoznao sam želju i ambiciju da se klub napokon postavi na zdrave noge te da Zadar postane čista nogometna sredina sa svim uvjetima da iskoristi potencijal kojeg ima. Očekujem da ćemo svi zajedno napraviti taj iskorak prema naprijed i vratiti Zadar tamo gdje mu je mjesto, kazao je Pudar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...