Odlične vijesti za roditelje: Ulaz u Fun park Mirnovec bit će besplatan za djecu visine do jednog metra!

Od 24 atrakcije, koliko će ih u konačnici biti u ovom centru adrenalinske zabave, neki su već i postavljeni, a uskoro se počinje montirati i roller coaster za čiji je transport bilo potrebno angažirati čak 17 šlepera, piše Večernji.

Na gradilištu prvog tematsko-zabavnog parka za djecu i odrasle u Biogradu na Moru, Fun Park Mirnovec, kojeg već svi nazivaju hrvatskim Gardalandom, ovih je dana posebno užurbano, a radovi polako ulaze u završnu fazu. Od 24 atrakcije, koliko će ih u konačnici biti u ovom centru adrenalinske zabave, neki su već i postavljeni, a uskoro se počinje montirati i roller coaster za čiji je transport bilo potrebno angažirati čak 17 šlepera.

Otvorenje krajem lipnja

Postavljeno je adrenalinsko klatno, panoramski kotač nazvan Adriatic eye visok 30 metara, s kojeg će pucati pogled na cijeli arihipelag, a tu je i klasični vrtuljak, ručni rad njemačkog ‘gospodara vrtuljka’ Petera Petza.

 

– Ušli smo u zadnju fazu projekta. Zadovoljni smo kako napreduju radovi, a kroz 15-ak dana ćemo točno znati kad će točno biti otvorenje. No, kako sada stvari stoje, otvaramo do kraja lipnja – kaže direktor Fun Parka Mirnovec Boris Kovaček. Premda usporedbu s talijanskim Gardalandom sami ne potenciraju, ona je, priznaje Kovaček, neizbježna.

– Drago nam je da nas se uspoređuje s Gardalandom, ipak je riječ o zabavnom parku s dugom tradicijom. Mogu samo reći da će i naši posjetitelji izlaziti iz parka jednako zadovoljni kao da su bili u Gardalandu – obećaje direktor.

Tri tematske cjeline

Naglašava kako je riječ o obiteljskom projektu iza kojeg stoji samoborska tvrtka Mirnovec pirotehnika, najpoznatija po proizvodnji pirotehnike te filmskih i zabavnih efekata. Park se prostire na 45.000 kvadrata s tri tematske cjeline, Divlji Zapad, Svemir i Gusarski grad.

– Divlji Zapad je namijenjen manjoj djeci, Svemir je pun adrenalinskih atrakcija, dok je u Gusarskom gradu zagarantirana zabava za cijelu obitelj. Interes je već sada ogroman. Zovu nas iz škola, turističkih agencija, interes postoji u cijeloj Dalmaciji i šire. Karte će biti u prodaji mjesec dana prije otvorenja, a park će primati od sedam do 10.000 posjetitelja – pojašnjava Kovaček. U tijeku su natječaji za 100-njak radnih mjesta raznih struka, a traže se animatori, kuhari, konobari, strojari, električari, čistačice i drugo pomoćno osoblje. Plaće se kreću od pet do osam tisuća kuna. Ulaznice će, ovisno o dobi posjetitelja, stajati od 100 do 190 kuna, a za one najmanje, visine do jednog metra, ulaz je slobodan.

 
djecafun park mirnoveczabavni park mirnovec