Ugovor “težak” 3.400.452 kuna: Oprema se Maškovića Han u Vrani!

Općina Pakoštane, Agencija Han Vrana i Internova d.o.o potpisnici su ugovora kojim će se riješiti opremanje zgrade Maškovića Hana u Vrani. Ugovor obuhvaća izradu, dovoz i montažu namještaja po mjeri za smještajne i javne prostore objekta. Ukupna cijena radova i opreme iz ugovora iznosi 3 400 452,00 kuna. Nakon obnove i svečanog otvorenja iz 2015. godine, ovo je drugi veliki korak prema konačnom dovršenju i stavljanju u funkciju ovog najvećeg svjetovnog spomenika turske arhitekture u Europi.

– Otvaranje Hana planirano je za početak lipnja. Malo smo u zakašnjenju sa svime, ali zakon je jasan i poštivali smo svaku stavku, prošli smo sve potrebne procedure, od javne nabave do osiguranja sredstava, i na koncu potpisivanje ovog ugovora. Maškovića Han bi trebao biti opremljen do sredine svibnja, ali ćemo službeno otvorenje ostaviti za vrijeme nakon lokalnih izbora. Očekujemo da naš Han bude pokretač novog ruralnog razvoja i stvaranja kapaciteta za rad na poljoprivrednim domaćinstvima, kao i u pružanju i ostalih usluga koje će biti potrebne Hanu. Nije zanemariva ni činjenica da otvorenje Hana znači minimalno 10 novih stalnih radnih mjesta, isto toliko i sezonskih. Nadamo se da će se Vrana značajnije probuditi i da će se započeti s akcijama lokalnih mještana koji mogu surađivati i kvalitetnije živjeti prodavajući svoje proizvode i usluge svim budućim posjetiteljima, istaknuo je načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov.

Osim Hana, na prostoru Vrane postoji još nekoliko potencijalnih turističkih atrakcija koje će se oživjeti. Jedna od njih su pećine, oko njih namjerava se napraviti srednjovjekovni park, gdje bi se demonstrirali stari zanati iz tog vremena, a tamo bi se održavale i viteške igre. Priprema se i projekt obnove mlinica. Na području Vrane ima više mlinica koje bi se dale obnoviti i uklopiti u njih određeni sadržaj kako bi gospodarski funkcionirale. Sve je to dio plana kako bi se vransko područje što kvalitetnije turistički iskoristilo i promoviralo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...