Zbog ljetnog računanja vremena mijenjaju se neka prometna pravila; Evo što će policija rigorozno kontrolirati

U noći sa subote na nedjelju započelo je ljetno računanje vremena, a to znači kako je za većinu vozila prestala obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju.
Na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, a izuzetak su mopedi i motocikli na kojima tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

S ljepšim vremenom i povoljnijim vremenskim prilikama sve je više vozača bicikala, mopeda i motocikala u prometu na cestama pa se vozačima automobila savjetuje da veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima, priopćila je policija.

Također su vozače mopeda i motocikala upozorili na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

Biciklisti koji se kreću kolnikom na javnoj cesti imaju obvezu noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti nositi reflektirajući prsluk il reflektirajuću biciklističku odjeću.

Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom također trebaju biti označeni i pješaci, ako se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti, priopćila je policija, prenosi Net.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...