A.K.A. Crescendo uz pomoć dobrih ljudi sakupili 10 tisuća kuna za bolesnu djevojčicu Tonku

Studentska a cappella skupina A.K.A. Crescendo objavila je kako je kroz svoju koncertnu priču, uz pomoć svih Zadrana velikog srca sakupila 10.007 kuna za malenu Tonku Jerković.

Naša dva posebna koncerta s posebnom pričom su itekako urodila plodom! Ponosno objavljujemo da smo uz VAŠU pomoć prikupili 10.007 kn za liječenje malene Tonke! S uplatama na IBAN račun, ta je svota sigurno još veća, HVALA VAM OD SRCA, napisali su na svojoj stranici.

Sjetimo, malenoj Tonki je dijagnosticirana bolest moyamoya, iznimno rijetka bolest krvnih žila u mozgu i suvremenoj medicini velika nepoznanica. Događa se da se potpuno zdrava žila u mozgu (medicini iz nepoznatih razloga) počne iznenada sužavati. I proces, na žalost, ne prestaje dok se žila potpuno ne zatvori. Medicina je još uvijek nemoćna jer ne se zna što je okidač za tu reakciju.

Tonka se trenutno rehabilitira u poliklinici „Glavić“ gdje će provesti narednih 4-5 mjeseci. Poliklinika ima (jedina u Hrvatskoj i šire) robot pod nazivom „Lokomat“. To je iznimno sofisticiran uređaj koji jedini, dokazano, pomaže u oporavku nepokretnih osoba nakon moždanog udara. Trošak terapije za tih 4 mjeseca će biti oko 114.000 kuna. A to je tek jedan dio. Ukupan iznos predviđen za oporavak (naredne dvije do tri godine) će biti oko 500.000 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...