Ivan Ramljak i sin zadarske košarkaške legende među Petrovićevim izabranicima za Kinu

Hrvatski izbornik Aleksandar Petrović objavio je popis igrača na koje računa za Kup Borislava Stankovića koji se od 19. do 23. srpnja 2017. održava u Kini. Na popisu ima nekoliko zanimljivih mladih igrača, a svakako je najzanimljiviji 213 cm visoki centar Antonio Vranković, član poznatog američkog Sveučilišta Duke (trenira ga legendarni Mike Krzyzewski) i sin aktualnog predsjednika HKS-a Stojka Vrankovića, legendarnog košarkaša s NBA iskustvom. Treba reći kako je 20-godišnji Antonio Vranković u svojoj drugoj sezoni na Sveučilištu Duke igrao u 12 utakmica uz prosjek od 7,8 minuta te je bilježio 2,5 koševa i 2,6 skokova, piše Tportal.

– Šansu sam dao igračima iz europskih klubova, kao i naših A-1 ligaša koji će imati priliku pokazati svoju kvalitetu i pokušati se nametnuti u rosteru reprezentacije za EuroBasket 2017. te kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Sve su to sjajni momci koji će kroz pripremni period s kompletnim stručnim stožerom krenuti s radom 10. srpnja 2017. i sigurno pokazati najbolje od sebe, objasnio je izbornik Petrović i nastavio:

– Ono najvažnije, odnosno ključna poruka jest kako je ovo filtar prema reprezentaciji koja će nastupiti na EuroBasketu 2017. Tri igrača s ovog popisa će sigurno dobiti šansu ući u reprezentaciju za EuroBasket i smatram da je ovo sjajna prilika za sve. Siguran sam kako ćemo u Kini vidjeti odlične predstave svih igrača i kako će se svaki od njih svojom željom i trudom htjeti izboriti za EuroBasket 2017. i kvalifikacije za SP. Nisu u Kini važne pobjede koliko je važno vidjeti kvalitetu igrača i što od kojih pojedinaca možemo očekivati, kazao je Petrović, donosi službena web stranica HKS-a.

Ivan Ramljak također na popisu

Ivan Ramljak iz Mostara koji trenutno igra za KK Zadar također je na popisu izbornika Petrovića koji u cjelini izgleda ovako:

PREZIME IME KLUB
1. MAVRA Dominik Karpoš Sokoli, Makedonija
2. KATIĆ Toni Cedevita
3. FILIPOVIĆ Goran Split
4. MUSTAPIĆ Jakov Vrijednosnice Osijek
5. BILINOVAC Josip Jolly JBS
6. BOŽIĆ Luka Zagreb
7. BOŠNJAK Domagoj Cibona
8. RAMLJAK Ivan Zadar
9. SLAVICA Nik
10. ZUBČIĆ Tomislav Nizhny Novgorod, Rusija
11. ŽGANEC Karlo Cedevita
12. VRANKOVIĆ Antonio Duke University, USA
13. KRALJEVIĆ Filip CAI Zaragoza, ESP
14. BUVA Ivan Bilbao Basket
15. BADŽIM Roko Šibenik
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...