Potpisan dodatak Ugovora o nastavku gradnje Mocira

U sklopu službenog posjeta Zadarskoj županiji i Gradu Zadru ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potpisala je dodatak Ugovoru o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje građevine Dječjeg centra “Voštarnica” na Mocirama.

Tim dodatkom Ugovora Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Zadar utvrđuju potrebu za završetkom neizvedenih i neugovorenih radova te radova nužnih za sanaciju oštećenja za građevini Centra.

Ugovorom se utvrđuju obveze plaćanja troškova radova među potpisnicima, kao i nabavke potrebne opreme.

Potpisan je ugovor i time smo stavili točku na i te možemo krenuti u realizaciju projekta koji je već godinama na čekanju. Grad Zadar sufinancira izgradnju Voštarnice s 19 posto, kazao je kratko Kalmeta i prepustio riječ ministrici Nadi Murganić.

Ovo je danas centralni događaj. Projekt je od značajne vrijednosti, omogućit će skrb djece i mladih s teškoćama u razvoju, njihovo adekvatno predškolsko obrazovanje i na koncu adekvatno uključivanje u svakodnevnu društvenu zajednicu. Do sad je u centar uloženo više od 50 milijuna kuna i bilo bi neodgovorno napustiti ga i zapustiti. 50 posto sredstava, s koliko ga sufinancira naše ministarstvo, već je osigurano, zaključila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...