Sutra svi u Kneževu! Na besplatnom koncertu A.K.A. Crescenda skupljamo priloge za teško bolesnu djevojčicu Tonku

Sutra i prekosutra, 4. i 5. travnja, studentska a cappella skupina A.K.A. Crescendo po prvi put organizira vlastiti koncert u novoj koncertnoj dvorani Kneževe palače. Njihove a cappella obrade obuhvaćaju široki spektar glazbenih žanrova, od pjesama kao što su Amazing Grace, preko Dvonikove Afrike pa sve do Eye Of The Tiger, ovi studenti uvijek su spremni na nove glazbene izazove. Od prošle godine se mogu pohvaliti da su jedni od dobitnika slavnog „Golden Buzzera“ u emisiji Nove Tv – SUPERTALENT te prestižnih nagrada kao što su Nagrada Grada Zadra i Rektorova nagrada!

Na koncertu će im se pridružiti i njihovi prijatelji, talentirani studentski trio iz Zagreba – Amaterapeuti, vokalno instrumentalni sastav koji aktivno djeluje od 2015. godine, a u radu ih vodi uvjerenje da prava frekvencija i prava riječ čine srž pravog ozračja. S fokusom na vokalnu izvedbu probranog repertoara sačinjenog od obrada manje i više popularnih pjesama pozitivne i/ili nostalgične tematike i/ili zvuka žele, prije svega, stvoriti ljekovitu atmosferu!

Osim instrumentalnih i a cappella izvedbi ovaj koncert pod nazivom „Tonka, reci more“, ima i posebnu priču.

9-godišnja djevojčica Tonka Jerković do sada je preživjela dva moždana udara. Posebno težak je bio drugi moždani udar kada je Tonka ostala nepokretna, bez mogućnosti govora, gutanja i žvakanja. Za Tonku, kojoj je jedna od želja da ponovno zapjeva, su već bile organizirane dvije humanitarne akcije od kojih je jedna bila pod nazivom „Tonka reci cvrčak“ u Kinu Europa u Zagrebu te je ovaj koncert u Zadru svojevrstan „morski“ nastavak.

Iako je ulaz slobodan, zbog iznimno teškog Tonkinog stanja, te dugotrajne i skupe terapije, mladi studenti su odlučili pokušati prikupiti što više dobrovoljnih priloga za Tonku u kutiji koja će čekati goste na samom ulazu.

 
A.K.A. Crescendokneževa palačatonka