Futsal ekipa zadarskih studenata osvojila zlato u Milanu!

Veliki uspjeh ostvarila je futsal ekipa Sveučilišta u Zadru osvojivši prvo mjesto na velikom međunarodnom studentskom sportskom natjecanju pod nazivom EuroMilano 2017 koje je održano od 28.04. do 01.05. u Milanu u Italiji.

Na natjecanju je nastupilo preko tisuću studenata sa 4 kontineta i iz 17 država ( Alžir, Australija, Belgija, Bugarska, Češka, Engleska, Franscuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kuvajt, Libanon, Libija, Rusija, Srbija, Slovačka i Turska ).

Futsal ekipa je do zlata došla odličnom igrom i sa svih sedam pobjeda. U grupi su pobijedili ekipe sveučilišta iz Alžira, Francuske i Bugarske, pa u daljnjem tijeku natjecanja ekipe iz Zagreba, Srbije i Bugarske, te u finalu ekipu iz Španjolske rezultatom 2:1.

Ovaj uspjeh zadarskog futsala je došao u tjednu kada imamo tri igrača iz Zadra u polufinalu Lige prvaka, što znači da ovaj kraj ima veliki potencijal za razvoj kako nogometa, tako i futsala.

Ekipa Sveučilišta u Zadru je u Milanu nastupila u sljedećem sastavu: Marko Ivančić, Lovre Kresović, Zvonimir Novaković, Josip Baždarić, Filip Lukačević, Mislav Šolić, Ivan Veršić i Kristijan Kokić.

Voditelj: Tonći Jerak

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...