Humanitarna nota Ritma kulturizma; Studenti provode akciju sakupljanja novca za kupnju aparata za zračenje

Kao što je već poznato, Ritam kulturizma svake godine ima svoju humanitarnu notu.

“Ove godine provodimo humanitarnu akciju pod nazivom #zračidobrotu, a sva novčana sredstva koja prikupimo donirat ćemo za kupnju linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje za onkološke bolesnike za Opću bolnicu Zadar.

Linearni akcelerator je veoma skupi uređaj za zračenje koji je neophodan za liječenje malignih bolesnika kojih je u našem gradu nažalost sve više. Liga protiv raka Zadar još je ranije pokrenula niz humanitarnih akcija za prikupljanje sredstva za nabavku linearnog akceleratora, a zadarska se bolnica odmah uključila kako bi svojim pacijentima olakšala liječenje.

Kao što je već mnogima poznato, u Zadru ne postoji objedinjeno onkološko liječenje. Naime, postoji mogućnost za kemoterapiju, no ne i za zračenje. Po tu medicinsku uslugu pacijenti iz Zadarske županije moraju odlaziti u veće centre: Zagreb, Split ili Rijeku. Odlazak na zračenje u druge gradove i putovanje dugo 200, 300 kilometara ne utječe samo na onkološkog bolesnika već i na cijelu obitelj jer je za to, osim financijskih izdataka, potrebna svakodnevna organiziranost kako bi onkološki bolesnik mogao dobiti najbolju moguću skrb.

Cilj naše akcije #zračidobrotu je prikupiti dio sredstava za kupnju Linearnog akceleratora koji košta oko četiri milijuna eura te povećati svijest o nepostojanju i potrebi za takvim aparatom.

Novac je moguće donirati za vrijeme našeg projekta od 10. – 13.05. na svim događanjima kao i uplatom na namjenski žiro račun kojeg su otvorili Opća bolnica Zadar i Liga protiv raka Zadar, otvoren kod Hrvatske poštanske banke: NAMJENSKI RAČUN

Pozivamo sve da podijele fotografije koje se nalaze na našem Facebooku na svojim profilima te uz hashtag #zračidobrotu ukažu na problem nepostojanja jednog takvog aparata u Zadru.

Snimili smo i video koji možete pogledati na našem Youtube kanalu: VIDEO

Više informacija o projektu i humanitarnoj akciji: Facebook  i web stranica Ritma kulturizma te web stranica Opće bolnice Zadar”, kažu iz organizacijskog tima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...