Kakva je Armenija te kako bubnjati doznajte u Cinazu

Evo kakva događanja se u udruzi CINAZ pripremaju za tjedan od 20. – 25. svibnja 2017. Cijeli program provjerite u nastavku.

MOJ PUTOPIS: ARMENIJA, UTORAK 23.05.

U utorak, 23. 05. s početkom u 18:00 sati, udruga CINAZ ugostiti će zanimljivu predavačicu Nikolinu Gavrilović. Zašto zanimljvu? Zato jer se naša draga volonterka hrabro otisnula u tuđinu istoka Europe- Armeniju te vratila s pregršt dojmova koje želi podijeliti s vama!

Otkačene dogodovštine s lokalcima, stranim i domicilnim studentima pa i sa izvjesnim konzulom tek će biti jedna od brojnih tema. Saznajte što povezuje brendi i Noinu arku, koja prirodna bogatstva krase Armeniju a koja kulturna, kako se uopće snaći tamo te kako, zlu ne trebalo, postati taksistom u „čas posla“!

Biti će priče o međuljudskim odnosima, što povezuje Armence i Dalmatince, kako „diše“ Erevan te brojne druge korisne zanimljivosti zbog kojih treba i osobno istražiti Armeniju (tradicionalna kuhinja, spomenici, noćni život, glazbeni instrumenti, poznati ljudi itd.)

Znatiželjni, posjetite nas u prostorijama udruge CINAZ (Trg Petra Zoranića 3) a svoj dolazak poželjno bi bilo potvrditi na email: [email protected] ili na 095 856 0454.

Vidimo se!

*aktivnost se provodi u sklopu projekta Info centar za mlade Zadar Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

RADIONICA BUBNJANJA: DJEMBETEKA, SRIJEDA 24.05.

Udruga CINAZ kroz program „Klub mladih KLOOZ“ organizira radionicu bubnjanja pod nazivom DJEMBETEKA u suradnji s udrugom „Klub Dobre Vibracije“ iz Zagreba.
Radionica će se održati u srijedu. 24.5.2017. s početkom u 18h u Kneževoj palači u Zadru (Poljana Šime Budinića 3) uz podršku Koncertnog ureda Zadar
Cilj radionice je pružiti svim sudionicima doživljaj iskustva bubnjanja i izražavanja kreativnosti putem glazbe.

Pored općeg upoznavanja s instrumentom i tehnikom sviranja, „Djembeteka“ sadrži i nekoliko igara koje su dinamične, s puno fizičke aktivnosti i kretanja.
Kroz navedene igre sudionici se predstavljaju, iskazuju svoje afinitete, uče i vježbaju međusobno se slušati i koordinirati (timski rad). Pored igara mladi dobijaju i zadatke da temeljem naučenog sami kreiraju manje bubnjarske točke, a do kraja radionice svi uvježbaju i izvedu jednostavni tradicionalni zapadnoafrički ritam.
Ova izvedba može biti zabilježena video kamerom i objavljena na YouTube kanalu te korištena u promidžbene svrhe.

Trajanje radionice je 90 min, a maksimalan broj sudionika je 25.

Za pohađanje DJEMBETEKE nije potrebno NIKAKVO GLAZBENO PREDZNANJE A INSTRUMENTI ZA SVE POLAZNIKE SU OSIGURANI.

Svi zainteresirani se trebaju prijaviti do utorka, 23.5.2017. do 16h putem prijavnice na slijedećem linku.

Prednost pri odabiru imaju mladi od 15 do 30 godina.

Što još postižemo bubnjanjem?

– harmoniziranje – ritmičkim, naizmjeničnim udarcima o bubanj usklađujemo rad desne i lijeve ruke, a time usklađujemo i lijevu i desnu stranu mozga, kao i tijela (povezujemo razum i intuiciju)
– aktiviranje – obzirom da su dlanovi refleksne zone, udaranjem ritma pobuđuje se i aktivira većina organa u tijelu, kao i parasimpatički nervni sustav, koji je antistresni nervni sustav.
– obnavljanje – zvuk bubnja djeluje i na staničnu razinu organske strukture (vibracije zvuka bubnja oživljavaju i bude naše energetski uspavane stanice)
– opuštanje – bubnjanjem uravnotežujemo višak/manjak energije u tijelu
– podizanje samopouzdanja
– fokus (svjesnosti i bivanje u sadašnjem trenutku)
– povećavanje Alfa moždanih valova, koji su povezani s osjećajima sreće i blagostanja
– stimuliranje uma i proširenje mentalnih sposobnosti
– kreativnost – pruža nam se mogućnost jedinstvenog, osobnog izraza
– izražavanje emocija

*aktivnost se provodi u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

“BOOKCROSSING” KUTAK, 10.04. –  30.09.2017.

BookCrossing je svjetski literalni pokret odgovoran za aktivaciju više od milijun i pol čitatelja i donatora knjiga u više od stotinu zemalja. Načelo BookCrossinga je kako knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama. Od 10. travnja pa zaključno sa 30. rujnom, na policama BookCrossing kutka smještenog u prostorijama udruge CINAZ, moći ćete svakog radnog dana besplatno uzeti nepročitane knjige ili ostaviti pročitane, prijaviti njihovu dostupnost na bookcrossing.com,  te pratiti njihov put od klupe do police, od grada do grada, od zemlje do zemlje, od čitatelja do čitateljice…

*aktivnost se provodi u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...