Ministar sigurnosti BiH ispričao vic na račun Srbije, Karadžića i Mladića, nastao veliki skandal!

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u nedjelju se našao na udaru medija bliskih vlasti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ali i nevladinih organizacija te čak i Srpske demokratske stranke (SDS) čiji je član koje ga optužuju da je uvrijedio ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića i to sve zbog vica koji je usput ispričao na sjednici stranačkog predsjedništva.

Na mrežnim stranicama pojavila se snimka na kojoj Mektić kolegama iz SDS-a u subotu u Bijeljini priča vic o Srbinu koji ulazi u SAD.

Američki policajac pita ga “Syria?” na što Srbin odgovara “No Syria, Serbia”. I tako dva puta. Kako je američki policajac i dalje sumnjičav Srbin mu pokušava pojasniti rječima: “Srbija, Novak Đoković, Vlade Divac”. “O, Serbia”, kaže policajac i dodaje: “Radovan Karadžić, Ratko Mladić?” na što Srbin uznemireno odgovori: “No Serbia, Syria”.

Sudeći po snimci Mektić je ovim vicem uspio oraspoložiti kolege iz stranke koji su se grohotom smijali, no isti smisao za humor nisu imali neki drugi što zapravo potvrđuje kako u javnosti u RS-u Karadžić i Mladić i dalje uglavnom imaju status “svetih krava”.

Vic tako nije bio ni malo smiješan Karažićevoj kćeri Sonji koja je također član SDS-a, a ta ju je stranka postavila i za potpredsjednicu Narodne skupštine RS.

“U krajnjoj liniji to mogu samo podvesti pod glupost”, kazala je Jovićević-Karadžić koja Mektićev vic opisuje kao “neprimjeren”.

Čak se i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u nedjelju ispričavao u ime stranke zbog Mektićeva vica ukorivši ministra zbog neopreznog istupa “koji je neke mogao uvrijediti”.

Najdalje je pak u iskazivanju divljenja i zaštiti lika i djela dvojice ratnh zločinaca otišao Milomir Savčić, predsjednik organizacije koja okuplja bivše pripadnike vojske RS.

On je kazao kako Karadžić i Mladić “zaslužuju poštovanje koje ničim ne bi trebalo dovoditi u pitanje”

“Osobno imam vrlo pozitivan stav prema dvojici naših čelnika, i predsjedniku i zapovjedniku”. kazao je Savčić medijima u RS-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...