Mladi zadarski pulmolog koji je stradao u prometnoj koju je izazvao pijani svećenik, prebačen u Zagreb gdje se bori za život

U subotu navečer došlo je do teške prometne nesreće na Bokanjcu, u kojoj su teško ozlijeđene tri osobe. 51-godišnji poljski svećenik Korcz Zbigniew Jacek i 39-godišnja Nina Sekula ne nalaze se u životnoj opasnosti, što se nažalost ne može reći za supruga 39-godišnjakinje, 42-godišnjeg zadarskog pulmologa dr. Danijela Sekulu koji je na respiratoru te je zbog teških ozljeda mozga prebačen u Zagreb gdje se bori za život.

Kobne večeri, župni vikar Paga, 51-godišnji Jacek, s 0,94 promila alkohola vozio je u Zadar na večeru povodom krštenja, a ranije tog dana je navodno popio čašu vina na pričesti na Pagu.  Na križanju ulica Put Vrela i Ispod Dvorina, u zavoju je zbog mokrog kolnika izgubio nadzor nad vozilom, prešao u suprotnu traku i svojim prednjim lijevim krajem automobila udario u prednji lijevi kraj automobila zadarskih registarskih oznaka.  Automobil u kojem su se nalazio bračni par od siline udarca odbio se van kolnika, poljski automobil se zarotirao i udario o betonski zid kuće. Protiv vikara je podignuta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, a u sudaru je zadobio napuknuća kralježaka, zbog čega je iz bolnice na kućnu njegu na otok Pag otpušten u srijedu.

Kako kažu mještani Paga, radi se o veselom i komunikativnom čovjeku koji je tog dana imao dvije ili tri pričesti, gdje su ga ljudi neprestano nudili pićem.

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...