Prva utrka europskog Jet ski prvenstva održat će se ovog vikenda na zadarskoj rivi, pripreme su u punom jeku

Zadar će od 19. do 21. svibnja biti domaćin prvog kruga utrke UIM Aquabike Europskog prvenstva, odnosno Jet ski prvenstva. Natjecatelji će nastupiti u kategorijama: Circuit, Offshore, Freestyle & Parallel Slalom, a pripreme na zadarskoj rivi već su u punom jeku.

Naime, nakon dvije godine u Poreču, natjecanje se seli u naš grad, točnije, na Obalu kralja Petra Krešimira. Etapa u Zadru je prva od dvije u sklopu Europskog prvenstva, druga će biti u kolovozu u Portugalu, dok je nova disciplina – offshore koja će se voziti od Zadra do Vira, ujedno i jedina ove godine.

Očekuje se između 120 i 150 natjecatelja, a za sada ih se prijavilo 100, dok je 60 potvrđenih. Uz preko 600 članova timova koji će se također za vikend naći na zadarskoj rivi, nema sumnje da ovo natjecanje koje će privući i znatan broj turista, neće proći nezapaženo.

Petak je predviđen za slobodne treninge i vožnju. U subotu u jutro kreću utrke od 9 sati do 13, a od 13 do 16 sati je prva runda offshorea, voze se tri kruga do Vira i oko otoka Vira. Nakon toga se nastavlja kružna utrka i u 19 sati je show na samoj rivi. Vozit će se paralelni slalom i najbolji iz tog prvog dana će voziti, a bit će i freestyle show gdje vozači na stojećim jetovima skaču, okreću se u zraku, rade figure.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...