Dio tijela na kojem ima najviše bakterija, a neki ga zaboravljaju prati

Nipošto ne biste smjeli zaboravljati prati taj dio tijela.

Drugim riječima, taj dio tijela moramo temeljito oprati svaki dan jer je leglo bakterija i prljavštine koji mogu uzrokovati razne zdravstvene probleme.

Radi se o pupku, u kojem se nakupljaju znoj, dlačice s odjeće, mrtvi dijelovi kože, ostaci sapuna i ostale prljavštine pa je taj dio našeg tijela, ako se redovno i temeljito ne čisti, raj za razne mikroorganizme koji mogu, osim neugodnog mirisa, uzrokovati i razne infekcije.

Stručnjaci preporučuju njegovo svakodnevno pranje blagim sapunom i vodom, a mogu vam pomoći i štapići za uši. Za razliku od ušiju, kod pupka ne postoji rizik korištenja štapića.

Ali ako već imate infekciju, to ćete osjetiti (neugodni miris) ili vidjeti (gnoj), no u tom slučaju ne treba paničariti, nego nazvati doktora koji će vam prepisati antibiotik, pa će stvar brzo biti riješena.

Također, postoje dva oblika pupka: uvučeni i ispupčeni. Ako imate uvučeni pupak, prije tuširanja štapić umočite u medicinski alkohol i njime detaljno očistite pupak. Tijekom tuširanja, na novi štapić nanesite malo blagog sapuna i prijeđite po njegovoj unutrašnjosti. Zatim ga isperite mlakom vodom i dobro osušite ručnikom, piše Index.hr.

Ako imate ispupčeni pupak, njega je lakše oprati jer nema toliko udubljenja i nabora u kojima se može nakupiti prljavština. Nanesite na njega blagi sapun te istrljajte vlažnom krpicom, a zatim isperite mlakom vodom i osušite ručnikom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...