Enio Meštrović zaigrao šah na Kalelargi: “Bezvremenskom igrom pokazujem kako su Hrvati sami sebi najveći neprijatelji!”

Na temperaturi od kojih 30-tak Celzijevaca, osobenjak i performer, Enio Meštrović u srcu grada, na samoj Kalelargi, danas je priredio još jedan svoj performans za puk.

Na tri stola u bojama hrvatske trobojnice i s četiri šahovska polja na svakome, demonstrirao je možda najveću istinu koju i narod sam spoznaje ali nema snage ni volje mijenjati je.

– Simultanka narodnih velemajstora, mi smo velemajstori u igri neznanja, koji godinama odnosno stoljećima igramo sami protiv sebe. Kinezi, za primjer, naprave grad od četiri milijuna u godinu dana a mi ne znamo državu od stoljeća sedmog, kazao je Meštrović.

– Danas smo samo prezentirali ono što najbolje znamo – kako igrati sami sa sobom. Ovo je igra koja nije vremenski ograničena a 12 polja itekako ima simboliku. Ja sam odjeven u crno kao crna figura no nosim bijele rukavice jer sam čist i ne ostavljam otiske, dodao je.

Performans je nastavljen i nakon davanja izjava novinarima, no u nedostatku domaće publike ostaje na nama medijima da vjerno prenesemo težnje Enija kako bi njegova poruka došla do naroda.

Video cijelog performansa kojeg smo emitirali uživo možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...