Loša kvaliteta medalja naših zlatnih olimpijaca; Marenić: “Nisam sretan”, Mateša: “Naši sportaši su pišali krv za medalje, ne zaslužuju to!”

Kad sam je donio u Zagreb, moja zlatna medalja bila je u savršenu stanju. Danas? Užas, ljušti se, korodira, dosta je oštećena, rekao je Josip Glasnović, zlatni olimpijac u trapu.

I nije jedini. Više od 80 američkih sportaša poslalo je nazad u Rio svoja odličja. Nevjerojatno je da je Rio na organizaciju Igara potrošio 12 milijardi dolara, a medalje koje su podijelili čisti su škart, pišu 24sata.

– Zaista mi nije jasno da se to može dogoditi. Zlato sam osvojio u kolovozu 2016., a već krajem iste godine se počela guliti. Iznenadilo me to, istaknuo je Glasnović, koji će se javiti HOO-u.

– Ako se može dobiti novo odličje, ja ću ga sigurno zatražiti, dodao je Josip.

Neočekivani ‘redizajn’

Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, poziva sve hrvatske sportaše da slobodno zatraže nova odličja jer će ih organizatori Igara u Riju zamijeniti.

– Ma samo neka se jave, ovo je ispod svakog nivoa, zaista ne mogu vjerovati da su medalje tako loše kvalitete. Naši sportaši, i ne samo naši, oprostite mi sad na izrazu, pišali su krv za uspjeh na Olimpijskim igrama i zato zaslužuju da imamo neoštećena odličja, kaže Mateša.

Igor Marenić, olimpijski pobjednik sa Šimom Fantelom u jedriličarskoj klasi 470, također se više ne može pohvaliti savršenim zlatom.

– Ah, baš je osjetljiva, okrhnuta je na nekim dijelovima, vide se otisci zubi od zagriza. Hoću li tražiti novu? Ne znam, nisam sretan zbog kvalitete, ali ja sam sam kriv za to pa ni sam siguran mogu li je vratiti, nasmijao se Marenić.

Više pročitajte na 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...