Novi problemi za Modrića; Istražuje ga i španjolska Porezna uprava!

Španjolski mediji tvrde kako je Luka Modrić jedan u nizu igrača madridskog Reala koji se nalaze ‘pod povećalom’ tamošnjih vlasti u svezi istrage oko utaje poreza!

Španjolsko državno odvjetništvo podiglo je u utorak optužnicu protiv bivšeg trenera Real Madrida José Mourinha a prošli tjedan i protiv napadača Cristiana Ronalda, dobitnika nagrade Zlatna lopta za najboljeg nogometaša svijeta u prošloj godini. Prije njih je podignuta optužnica protiv nekadašnjeg napadača i sportskog direktora Real Madrida Predraga Mijatovića, bivšeg napadača Atlética Radamela Falcaa, igrača Real Madrida Fabia Coentraa, bivšeg igrača Angela Di Marije te njihovog i Ronaldovog agenta Jorge Mendesa. Svi su optuženi za otvaranje tvrtki i računa u inozemnim poreznim oazama preko kojih su dobivali novac od sponzora ne plaćajući porez u Španjolskoj, piše Tportal.

No, na popisu onih koje španjolska Porezna uprava istražuju je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić!

‘Luka Modrić i Gareth Bale su pod povećalom španjolskog ministarstva financija’, tvrde sportske novine AS sa sjedištem u Madridu.

‘Slučaj Modrić odvijat će se polako jer njegova moguća zastara nije blizu. Prije njega će biti poznato podizanje optužnica protiv nekih drugih igrača. Bit će iznenađenja idućih dana, ne samo u Real Madridu nego i drugim klubovima’, navodi AS.

Svi dosad optuženi igrači i dužnosnici imaju problema zbog poreza iz 2011. godine, a idući mjesec sve potencijalne prijevare odlaze u zastaru ako državno odvjetništvo ne podigne optužnicu.

Hrvatski kapetan Luka Modrić došao je u Real Madrid u kolovozu 2012., a zatim sa suprugom Vanjom otvorio tvrtku u Luksemburgu preko koje je dobivao novac od reklama i sponzora, objavile su novine El Mundo u prosincu temeljeći tekst na povjerljivim podacima dobivenima od platforme Football Leaks. Porezna uprava je nad Modrićem otvorila istragu 18. siječnja 2016…

‘Sportaši moraju biti posebno pažljivi u svom ponašanju te bespogovorno ispunjavati svoje obveze zbog posljedica na društvo’, izjavio je španjolski ministar financija Cristóbal Montoro i napomenuo:

‘No, nogometaši optuženi za utaju poreza nisu ‘delinkventi’, barem dok im se ne dokaže krivnja…’

A Luka Modrić? Cijeli slučaj još nije komentirao, no na španjolskim sudovima zasigurno mu neće proći ‘No recuerdo’ (Ne sjećam se)…’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...