Projekt “Reciklirajmo zajedno” u domovima umirovljenika

Projekt “Reciklirajmo zajedno” koji Čistoća d.o.o. provodi u suradnji s udrugom „Eko –Zadar“ nastavio se i u lipnju u domovima za starije osobe; Domu za odrasle osobe  Sv. Frane i Domu za starije i nemoćne osobe Zadar.

Članice udruge Atana Grbić i Linda Šušteršić provele su kreativno edukativne radionice i našim starijim sugrađanima približile ideju recikliranja i oporabe plastičnih i keramičkih tegla za cvijeće.

Izuzetno je važno selektivno odvajati plastiku, ali ponekad plastičnu ambalažu možemo oporabiti i pretvoriti u posve novi proizvod.

Na radionici u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar, osim štićenika domova pridružile su nam se i članice udruge „Pozitiva senior“ i pomogle nam u kreiranju brojnih veselih i decoupage tehnikom ukrašenih teglica za cvijeće.

Po završetku kreativnog dijela radionice, s obzirom da smo oporabljivali tegle za cvijeće, u Domu za odrasle osobe  Sv. Frane sadili smo povrtnice s idejom da štićenici domova zasade svoj mali jestivi vrt.

Projekt Reciklirajmo zajedno kontinuirano se provodi od 2004. godine. Cilj projekta je informiranje i educiranje javnosti o ispravnom razdvajanju otpada, njegovom smanjenju  i oporabi. Tijekom trajanja projekta provedeno je 183 radionice i niz predavanja za sve dobne skupine. Radionice i predavanja provedene  su osim u domovima za starije osobe i  u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te u svim ograncima Gradske knjižnice.

U sklopu ovog projekta u listopadu će se održati radionice u Osnovnoj školi „Stanovi“ gdje će se učenicima i učenicama četvrtih razreda približiti ideja recikliranja, oporabe i selektivnog odvajanja otpada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...