Mađarima s plamtećeg glisera pobjegli neozlijeđeni, Lučka kapetanija do Zadra prevezla muškarca s unutarnjim krvarenjem

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvještava o akciji spašavanja na moru na zadarskom području. Naime, Lučka kapetanija Zadar danas je oko 12:40 sati pokrenula akciju spašavanja mađarske obitelji (majka, otac i dvoje djece) čiji se gliser zapalio kod otoka Maun zapadno od otoka Paga. Mađari su se spasili uz pomoć gumenjaka, prešavši potom na privatnu brodicu u prolazu te su neozlijeđeni stigli u kamp u Šimunima na Pagu.

Djelatnici pomorske jedinice JVP-a mogli su samo motriti vozilo u plamenu jer zbog vremenskih uvjeta spašavanje nije bilo moguće. Požar je dogorio do 14 sati, a gliser se nasukao na Maunu, u uvali Kolanski porat. Vlasnik će o svom trošku morati ukloniti brodicu kada to bude moguće.

Još je jednom danas u ozbiljnijoj situaciji djelovala Lučka kapetanija Zadar, oko 11:30 kada su sudjelovali u hitnom medicinskom prijevozu hrvatskog državljana iz mjesta Brgulje na otoku Molatu. Pacijent je bio prevezen s unutarnjim krvarenjem u Zadar gdje su ga preuzeli djelatnici hitne medicinske pomoći.

Bilo je i drugih pomorskih nezgoda, ali nižeg ili srednjeg intenziteta bez žrtava ili veće štete.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...