Dan koji se pamti – mega zvijezde zapalile Poljud!

Nakon spektakularnog otvorenja i nevjerojatne atmosfere koja je obilježila početak petog izdanja festivala ULTRA Europe, jučerašnji je program ponovo oduševio tisuće rasplesanih partijanera. Povremeni jak vjetar nije nimalo zasmetao posjetitelje koji su s nestrpljenjem iščekivali nastupe najvećih zvijezda elektroničke scene.

Glavna splitska pozornica duga čak 75 metara ugostila je izvođače koje se uistinu može nazvati kraljevima svjetske dance glazbe. Steve Angello, Carl Cox, Steve Aoki, David Guetta i Armin van Buuren trenutno su najzvučnija i najtraženija imena, a ULTRA Europe je jedan od rijetkih festivala koji ih je uspio okupiti zajedno u istom danu. David Guetta se vratio u velikom stilu, a netom prije nastupa izjavio je da je sretan što je ponovo u Splitu: “Na svoje koncerte uvijek dolazim pred sami početak i volim se odmah avionom vratiti kući. No, Hrvatska ima posebno mjesto u mom srcu pa ću i sutra ostati ovdje. Želim se malo opustiti i uživati u vašoj predivnoj zemlji“, izjavio je odlično raspoloženi David Guetta. Odmah nakon njega na pozornicu je stigao i Steve Aoki, najpoznatiji slastičar među DJ-ima koji je prve redove ponovo počastio svojim slavnim tortama. Vatreno je bilo i na pozornici Resistance koja okuplja obožavatelje techno, minimal i deep house glazbe. Pravu poslasticu za fanove žešćih ritmova sinoć je priredio jedan od najvećih Carl Cox koji je tek nakon tri sata zatvorio ovu atraktivnu pozornicu.

Poljud su, uz već spomenute zvijezde, rasplesali i Marco Carola, John Rundel, Julian Jordan, Kura i mnogi drugi uz čiju su glazbu do ranih jutarnjih sati uživala i poznata lica domaće društvene scene – dizajnerica Aleksandra Dojčinović, glumac Mislav Čavajda, plesač Tomislav Petranović te hrvatski olimpijac Mario Todorović.

Današnji, treći i posljednji dan splitskog dijela festivala obilježit će nastupi prvog DJ-a svijeta Martina Garrixa, zatim Hardwella, Afrojacka, Nickyja Romera, Showteka, The Martinez Brothersa i mnogih drugih koji će nastupiti na četiri pozornice na Poljudu. Nakon toga slijedi mini turneja po najljepšim hrvatskim otocima – ponedjeljak je rezerviran za uživanje na plaži Zlatni Rat u sklopu Brač Regatte, a zatim se najzagriženiji fanovi elektroničke glazbe i vrhunskog provoda sele na otok Hvar gdje će na tulumu ULTRA Beach uživati u nastupima Dash Berlina, Sunneryja Jamesa & Ryana Marciana, Vicetonea te domaćeg dvojca Vanillaz. Closing Party se održava na Visu, točnije na tvrđavi Fortica uz program Resistance koji predstavlja B2B nastup Sashe i Nic Fanciullija.

Sve novosti o festivalu, mogu se pronaći na službenoj web stranici, službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...