Fun Park u Biogradu dizajnirao je Franco Barazzoni, jedan od najboljih arhitekata za zabavne parkove u svijetu

Grozničava užurbanost trenutno vlada Fun Parkom Mirnovec. Do otvorenja je ostalo manje od tjedan dana, a ostalo je još dosta toga zgotoviti. I dok njegovi radnici letaju na sve strane, na vlasniku parka Franji Koletiću, 52-godišnjem poduzetniku iz Samobora, ne vidi se prevelika nervoza, piše Tportal.

Park smo podijelili na tri cjeline s 25 vožnji. Na Divljem zapadu su vožnje za klince. U Svemiru su adrenalinske vožnje, najveće atrakcije parka. A u gusarskom dijelu su obiteljske vožnje. Sve ti je posloženo sa smislom i razlogom. Park je dizajnirao talijanski arhitekt Franco Barazzoni, jedan od ponajboljih arhitekata za zabavne parkove u svijetu’, objašnjava Koletić.

Njegova procjena je da će se posjetitelji s djecom, ovisno o gužvi, uz lagani ritam unutar parka zadržavati četiri do pet sati. Optimalan broj posjetitelja je oko 3.000. Park može bez problema ‘progutati’ i do 5.000 ljudi, a iznad toga postaje ‘gužvovito’.

Park se otvara 15. srpnja. Plan je bio da krene s radom znatno ranije, u svibnju ili lipnju, ali radovi su kasnili.

‘A gle… Ne mogu ni u koga uperiti prst i reći – on je kriv. Svi smo krivi. Izvođači se nisu snašli oko takve vrste objekata. Neke su vožnje kasnile, jer sve ti je to iz uvoza. Nismo htjeli žuriti. Sve smo željeli raditi temeljito i kako treba. Nije bilo mjesta za improvizaciju’, govori Koletić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...