MOST: “Dalmacija nije na prodaju!”

Vijećnici Mosta u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini u utorak su su se na konstituirajućoj sjednici pojavili odjeveni u bijele majice na kojima je pisalo “Dalmacija nije na prodaju”, čime su željeli pokazati svoje stajalište o koncesijama, a s konferencije za novinare nakon sjednice poručili su da će biti konstruktivni, nuditi svoja rješenja te tražiti da se nezakonite koncesije odmah ukinu.

Miro Bulj poručio je da će biti konstruktivni i nuditi rješenja te je istaknuo da bi se po Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama ovlasti mogle “spustiti na lokalnu samoupravu”, koja bi imala ovlasti na svojem području za plaže i izvore te poljoprivredno zemljište.

Pozvao je načelnike i gradonačelnike da taj zahtjev pošalju županu, da se to izglasuje te da županija napokon bude “svrha narodu, a ne političkim elitama”. Najavio je da će tražiti tematsku sjednicu o dodijeljenim koncesijama na području Splitsko-dalmatinske županije te na plažama u Splitu i Makarskoj.

Poručio je kako čeka da župan Blaženko Boban ispred Vlade postavi šator, kako je obećao u kampanji, i ondje kampirati sve dok mu ne bude odobren projekt tunela kroz Kozjak. Dodao je da će mu tu pomoći mostovci te da će svu svoju energiju usmjeriti prema promjenama u županiji.

“Nećemo dopustiti da bilo što prođe ispod stola, građane ćemo obilaziti i slušati njihove probleme. U Županijskoj skupštini se mora čuti glas naroda, imamo veliki odljev ljudi iz naše županije i to se mora zaustaviti. Borit ćemo se za samostalnost domova zdravlja na cijelom području jer stanje je katastrofalno, pogotovo za škole u rubnim područjima, koje su zaboravljene i zapuštene, i besplatan prijevoz na tim područjima, a to su otoci i Dalmatinska zagora. U vezi s tim imat ćemo brojne tematske sjednice, više ništa neće biti isto i više neće biti Dalmacija na prodaju”, poručio je Bulj.

 Kerum: S HDZ-om još četiri godine suradnje

Danas je novi županijski vijećnik postao i Željko Kerum, koji je poslije novinarima izjavio da se njegov HGS s HDZ-om dogovorio o još četiri godine suradnje. Podsjetio je da su proteklih osam godina kvalitetno i dobro radili te kako se nada da će tako i nastaviti.

“HDZ sa svojom koalicijskom listom ima 22 vijećnika, a mi sedam. To je komotna većina. Župan je onaj koji daje prijedloge i točke dnevnog reda, mi to prihvaćamo”, istaknuo je Kerum te ocijenio da je dogovor “apsolutno poštovan” proteklih osam godina te kako se nada da će tako biti i sljedeće četiri godine.

Na pitanje da komentira novi Zakon o koncesijama te šteti li on građanima i javnom interesu, odgovorio je kako ga ne bi komentirao jer “postoje službe, župan, ministarstva i struka koja o tome može razgovarati”. Dodao je kako svatko ima svoje stajalište i mišljenje o tome, a vrijeme će pokazati tko ima pravo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...