Na Zrću uhićeni članovi Udruge Stijena RESOC koji su partijanere željeli odvratiti od droge i alkohola

Gradska komunalna tvrtka s parkirališta ispred Zrća je uklonila 30-ak kioska koje su postavili članovi Udruge Stijena RESOC iz Zagreba. Ovi bivši ovisnici i zatvorenici došli su na poznatu party destinaciju s namjerom da mlade ljude koji su se na Pag došli danonočno zabavljati odvrate od alkohola i droge.

Incidenti oko naše najpoznatije party destinacije, novljanskog Zrća, ove sezone samo se nižu, a sukob je jučer izbio oko parkirališta koji se nalazi ispred popularne plaže. Intervenirala je i policija, a tri su osobe uhićene zbog remećenja javnog reda i mira, piše Večernji list.

Naime, Grad Novalja je 27 godina bila u mirnom posjedu tog parkirališta, a nedavno su se pojavili članovi zagrebačke Udruge Stijena RESOC tvrdeći kako su ušli u podzakup parcele.

Sporno zemljište, na kojem se nalazi parkiralište, ali i ono iznad kluba Kalypso bilo je u vlasništvu jedne zagrebačke obitelji koja je 90-ih godina ostvarila pravo na povrat zemljišta. Međutim, pojašnjava gradonačelnik Novalje Ante Dabo, temeljem Zakona o cestama, parkiralište je ostalo u mirnom posjedu grada, a potom se grad 23. lipnja upisao kao jedini vlasnik parcele.

– Prije 15-ak dana pojavili su se članovi Udruge Stijena RESOC rekavši da su ušli u podzakup zemljišta na kojem je parkiralište te su postavili 30-ak kućica s namjerom da tamo otvore ugostiteljske objekte. Izdali smo rješenje o uklanjanju, no kako su se oglušili na njega, gradska komunalna tvrtka Arburoža ih je odlučila sama ukloniti – kaže Dabo. Tražili su i asistenciju policije, a ispred popularne plaže došlo je čak šest policijski vozila i 20-ak policajaca. Budući da su neki članovi Udruge pružali otpor, uhićeni su.

– Ličko-senjska policija pružala je asistenciju Gradu Novalji. Uklonjene su samostojeće kućice i ograda, a tri su osobe uhićene radi remećenja javnog reda i mira – kažu u policiji.

Novljanski gradonačelnik tvrdi kako su zatražili pomoć policije jer su gradski službenici proteklih dana bili izloženi prijetnjama, a članovi Udruge, inače bivši ovisnici, navodno su bili neugodni i prema zaposlenicima katastra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...