Najotrovnije zmije svijeta ponovno u Zadru

Od ponedjeljka, 10. srpnja do petka, 01. rujna 2017. u Gradskoj loži, Zadar domaći i strani posjetitelji ponovno imaju priliku za susret „u živo” s nekim od najotrovnijih zmija svijeta na izložbi pod nazivom Najotrovnije zmije svijeta. Izložba će biti otvorena za posjete svakim danom od 10 do 24 sata.

Autor i organizator izložbe je Neven Vrbanić koji je projekt „Čudesan svijet zmija” pokrenuo 2013. s izložbom u Zagebu. Od tada do danas izložba se održava svake godine i ukupno ju je vidjelo oko 50.000 ljudi. Već dvije godine za redom izložba je gostovala u Zadru i ponovo se ovo ljeto vraća u Zadar.

Izložene zmije dio su jedne od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi. Cilj ove jedinstvene zbirke je približiti ljudima ova fascinantna i često krivo shvaćena bića i educirati javnost.

Na izložbi su izložene neke od najpoznatijih svijetskih zmija poput najveće otrovne zmije na svijetu – Kraljevske kobre. Mužjak Elvis star je 6 godina i već sada je dug skoro 4m . Posjetitelji će također moći vidjeti čuvene Crne mambe, Zelene mambe, Gabonsku ljuticu, kobre pljuvaćice, razne čegrtuša, boa-e i pitone, i mnoge druge zmije, kao i Gila bradavičara – jedinu vrstu otrovnog guštera svijetu. Oni hrabri moći će i dataknuti zmije te u rukama držati neke od neotrovnih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...