Okršaj kod Zrća, zaštitari opet otjerali udrugu bivših ovisnika

Ispred novljanske plaže Zrće jučer prijepodne dogodio se novi incident kada su članovi zagrebačke Udruge Stijena RESOC pokušali ući na parcelu, za koju tvrde da su je zakupili od pravih vlasnika zemljišta, a na koju je Grad Novalja upisao vlasništvo prije mjesec dana proglasivši je nerazvrstanom cestom.

Nerazvrstana cesta Članovima udruge, koji se bave socijalnom reintegracijom bivših ovisnika i zatvorenika, ulaz na parkiralište zabranili su redari nakon čega je došlo do naguravanja, a intervenirala je i policija. Povod sukobu složeni su pravni odnosi oko parcele ispred jedne od najpoznatijih hrvatskih plaža koju je Grad godinama koristio i naplaćivao parkiranje, a taj odnos dugogodišnji vlasnici očito nisu na vrijeme regulirali. Obitelji Vlahov i Markovina, koji su bili upisani kao njezini vlasnici, dali su je potom u zakup tvrtki Abacus Media, a oni pak Udruzi Stijena RESOC koja Grad optužuje da je mimo svake procedure upisao vlasništvo.

Iz Grada pak oštro poručuju da je sve bilo po zakonu. Pozivaju se na Zakon o cestama navodeći da su na svojim web-stranicama i u Zadarskom listu 18. travnja uputili javni poziv nositeljima prava na nekretninama koje graniče sa zemljištem na kojem je izvedena nerazvrstana cesta da počinje postupak evidentiranja nerazvrstanih cesta oko Zrća, no na taj se javni poziv nitko nije javio.

Javni poziv bez odaziva

– Objavom javnog poziva počeo je postupak upisa u važeće evidencije nerazvrstane ceste te je Grad Novalja upisao vlasništvo nad nekretninom u skladu s postupkom koji je propisan Zakonom o cestama – tvrde u Gradu. U Gradu dodaju i da su bili u posjedu tog zemljišta dugi niz godina te su imali vlast nad njim. Na optužbe o bespravnoj deložaciji kućica koje su postavili zakupci, pa su prije desetak dana uklonjene, gradonačelnik Ante Dabo odgovara da je Grad poduzeo sve potrebne zakonske mjere kako bi se zaštitio posjed Grada od smetanja, piše Večernji.hr.

– Grad je 23. lipnja donio rješenje o uklanjanju kojim je investitoru Abacus Mediji naređeno da u roku od tri dana ukloni 10 montažnih objekata. Rješenje je postalo izvršno 27. lipnja kada je Abacus Media sklopila ugovor o podzakupu s Udrugom Stijena RESOC – odgovaraju iz Grada. Ističu da su optužbe o nezakonitom postupanju potpuno neutemeljene.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...