Promet u cijeloj zemlji je usporen i u kolonama, na A1 prometni kolaps zbog lančanog sudara

U tijeku još jedna velika turistička smjena, a Hrvatski autoklub izvještava o izrazito gustom prometu te nizu nesreća koje ga dodatno usporavaju.

Prema izvještaju od 14 sati, promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, cestama u priobalju, pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te u trajektnim lukama i pristaništima. Duž Jadranske magistrale (DC8) na prilazima pojedinim turističkim središtima vozi se u koloni uz zastoje.

Kolone i zastoji su zabilježeni duž Dalmatine (autocesta A1), a zbog lančanog sudara na 11. kilometru spomenute autoceste u smjeru Zagreba stvorila se kolona duga pet kilometara. Na izlasku pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 5 kilometara, dok na ulasku nema dužih čekanja. Između Karlovca i Bosiljeva u smjeru Rijeke i Splita povremeno se vozi u koloni uz zastoje.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog prometne nesreće u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u smjeru Varaždina kolona je oko 1 km.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je 5 kilometara.

Na autocesti A7 Rupa-Diračje i Orehovica-Šmrika između čvorova Sveti Kuzam-Šmrika u smjeru Krka vozi se u koloni uz povremene zastoje, a na izlaznom kraku čvora Matulji u smjeru Istre i Opatije kolona je duga oko 500 metara.

Na Krčkom mostu zastoji su u oba smjera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...