Putem mobilne aplikacije kreirat ćemo personalizirane razglednice, a čekaju nas i virtualni lokoti ljubavi

Predstavljen je projekt ,,Romantic Zadar walk – Romantic postcard for Zadar”, koji se održao na Morskim orguljama. Suradnja Renate Peroš, ravnateljice Narodnog muzeja Zadar i Ane Dobrović, novinarke Hrt-a rezultirala je projektom koji vam omogućava da doživite Zadar, njegovu povijest, kulturu i zanimljivosti na sasvim drugačiji, originalan način. Ulicama i trgovima grada vode vas Jader i Idassa koji, tražeći ljubav, zajedno s vama putuju kroz prostor i vrijeme. Na tom putu upoznat će vas s najljepšim pričama i legendama na vrlo ležeran, poučan i, dakako, romantičan način. Glumci, u starinskim odorama, provest će vas kroz 14 atraktivnih lokacija prisjećajući se svoje mladosti i djetinjstva kroz 3000 godina. A Idassa i Jader jedna su duša – duša grada.

Ovo nije prvi puta da Ana Dobrović i ja surađujemo na ovakvim i sličnim projektima. Mogu kazati da smo prije puno godina surađivale na projektu Biseri Zadarske županije, također Festivalu morskih orgulja Mitra zonata, za koji su mi i sada pojedinci spomenuli da im je jako krivo što navedeni festival nije nastavljen i dalje, kazala je Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar.

O romantično – povijesnom kazališnom obilasku Zadra i radu na projektu sa nama svoje impresije je podijelila i Ana Dobrović.

Jader i Idassa, njihova ljubavna priča kroz koju se isprepliće povijest grada Zadra, na jedan malo drugačiji, romantičan način. Jader joj priča o sebi u prvom licu, on ima 3000 godina, i upoznaje ju sa gradom dok šetaju ulicama i trgovima. Na kraju shvaćaju da su oni jedna duša – duša grada, upravo ovdje na Morskim orguljama. Dakle, krenulo je od knjige, od tiskanog izdanja i nakon toga evo logično imali smo nekoliko promotivnih šetnji po gradu i sada kreće svakodnevno na hrvatskom i engleskom pa vjerujem da će nam se pridružiti Zadrani i posjetitelji Zadra, gosti, svi su dobrodošli, rekla nam je Ana Dobrović.

Organizatori su predstavili i drugi dio projekta gdje Idassa i Jader vas dočekuju i unutar aplikacije Izi Travel, koju možete besplatno preuzeti na svoj pametni telefon uz pomoć Google Playa ili Apple Storea. A tu će vas dočekati prvi u svijetu virtualni lokoti ljubavi, koje možete sami stvoriti u aplikaciji Hrvatske pošte – epostcard. Preuzimanje aplikacije epostcard na vaš pametni telefon također je besplatno. Epostcard je mobilna aplikacija namijenjena svima kojom sami možete kreirati svoju personaliziranu razglednicu, a dostavlja se u fizičkom obliku na željenu adresu.

Možemo kazati da će sve fotografije, razglednice, biti tiskane u fizičkom obliku i postati će dio zbirke Narodnog muzeja u Zadru, znači i mi na taj način punimo fundus, simbolično rečeno, znači vaša ljubavna fotografska priča postaje dio fundusa Narodnog muzeja Zadar, jedinog muzeja u svijetu koji za vas čuva vaše lokote ljubavi u obliku razglednica. Prepustite se mašti i sami osmislite fotografiju ljubavnih lokota, a autora najinteresantnije i najatraktivnije razglednice, nagradit ćemo besplatnim boravkom u Zadru za dvije osobe, istakla je Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar.

Razglednice možete poslati iz Zadra ili nekog drugog mjesta, bilo da uživate negdje na moru, u planinama bilo da ste na nekom drugom kontinentu.

Hrvatska pošta sudjeluje u ovom projektu sa mobilnom aplikacijom epostcard koja je proizvod Hrvatske pošte kojom spajamo modernu tehnologiju i staru tradiciju slanja čestitki i razglednica. Radi se o aplikaciji koju downloadate kao svaku drugu aplikaciju na svoj mobilni telefon. Svaku fotografiju koju napravite, pošaljete na fizičku adresu osobi kojoj želite, u ovom slučaju šalju se fotografije na Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III bb, znači sve svoje romantične fotografije pošaljete na spomenutu adresu i ulazite u nagradnu igru. Projekt je lijepo osmišljen, kreativan i drago nam je da smo dio istog, naveo je Marin Dvornik, izvršni direktor Hrvatske pošte za Dalmaciju.

Paralelno sa predstavljanjem projekta ,,Romantic Zadar walk – Romantic postcard for Zadar”, umjetnički fotograf i akademski snimatelj Šime Strikoman, osmislio je novu milenijsku fotografiju, koju je snimio s jarbola jedrilice ,,Gringo”, koji je visok 18 metara. U svijet je poslana još jedna razglednica iz Zadra, u obliku violinskog ključa i taktova pjesme ”Runolist” iz svjetski poznatog filma ”Moje pjesme, moji snovi”, koji je rađen po životnoj priči baruna von Trappa, rođenog u Zadru. A to je samo jedna od zanimljivosti koju Idassa i Jader pričaju u novoj zadarskoj kulturno – turističkoj atrakciji.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...