Dabo: “Rekao sam Britancima da im neće biti lako ako Novalju prikažu kao Sodomu i Gomoru”

Napokon je emitirana prva epizoda BBC-jeva dokumentarnog realityja “Croatia 2017: The Brits are Coming”, koji prati mlade Engleze koji prvi put napuštaju domovinu i dolaze na našu obalu.

– Nikad nisam bila na godišnjem, ovo mi je prvi put, a sad ću deset dana provesti u Hrvatskoj o kojoj ne znam baš mnogo – rekla je Catherine, dok su druga dva momka objasnila kako se idu “ludo zabavljati neovisno o količini novca koji će u Hrvatskoj potrošiti”, pišu 24sata.

O cijelom se projektu oglasio i gradonačelnik Novalje Ante Dabo. Upravo nam je on na početku i rekao kako nije riječ o “običnom reality showu, nego je to više dokumentarac koji radi najbolja BBC-jeva ekipa”.

– Kad su me kontaktirali i rekli mi da je riječ o realityju, ja sam im rekao da, iako imaju dopuštenje HAVC-a, mi im možemo otežati posao ako misle Novalju prikazati kao neku Sodomu i Gomoru. Mogućnost da se građani pobune ih je uznemirila pa smo počeli pregovarati – rekao je Dabo te napominje kako je siguran da će biti riječ o dokumentarcu i da je došla vrhunski profesionalna ekipa.

– Moraju valorizirati trud grada Novalje koji je u bitnome smanjio loše i neprimjereno ponašanje mladih. Nećemo dopustiti da nam se poništi trud i da se vratimo na početak. Htjeli bismo da cijela priča ima pozitivan ton i konotaciju da nam ne ugrozi ionako krhak PR. Većina mladih se pristojno zabavlja i ima respekt prema mjerama koje Grad poduzima – kaže gradonačelnik Dabo i napominje kako mnogi misle da je krut, no da će upravo preko ovakvog projekta pokazati koliko je zapravo fleksibilan te spreman na kompromise i pregovaranje kad je riječ o najboljem za grad Novalju.

Britanci, prema napisanom, žele snimiti dokumentarac o prvoj generaciji mladih ljudi koji žive lošije od svojih roditelja. Nezadovoljni su trendovima u svojoj zemlji, posebno Brexitom, za koji smatraju da ga je izglasalo ruralno stanovništvo i većina se ne slaže s izlaskom iz Europske unije.

Puno im je teže doći do prve nekretnine nego što je to bilo njihovim “starcima”, pa će radije novac koji imaju potrošiti na “partijanje” i dobar provod jer, tvrde, uspomene ostaju zauvijek.

Na Pag, između ostalih, dolaze mladi par koji želi “uhvatiti boju”, solo djevojka koja traži dečka i DJ koji će se pokušati probiti na domaćoj elektroničkoj sceni, za što je Zrće idealan start.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...