“Dani Slavonije, Domaće je Domaće u Zadru” na rivi od 14. – 19.08.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” organizira sajamsku manifestaciju gospodarskog, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera pod nazivom: “Dani Slavonije, Domaće je Domaće u Zadru” od 14. – 19.08. 2017. godine na rivi.

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način (“poderane gaće”) kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni.  Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude koju su vam pripremili organizatori. Posjetitelji koji od 14.-20.08 od 8-20 sati  dođu na Rivu u Zadar moći će uživati u slavonskom čobancu, kotlovini i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije četirii  godine udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće po kojima je postala prepoznatljiva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...