Elektra Zadar upozorava: “Nastave li ova mjesta opterećivati mrežu, morat ćemo uvesti redukcije!”

Na službenim Facebook stranicama Općine Vir osvanulo je alarmantno upozorenje Elektre Zadar koja najavljuje stroge redukcije struje ukoliko ne dođe do racionalizacije potrošnje električne energije u Zadarskoj županiji, a posebice u priobalju i na otocima. Posebno su kao ‘troublemakeri’ istaknuti Biograd, Nin, Vir, Privlaka, Zaton, Bibinje i Sukošan, a čitavo priopćenje nalazi se u nastavku.

 

“Poštovani potrošači Elektre Zadar,

Uslijed iznimno visokih temperatura zadnjih nekoliko dana svakodnevno dolazi do povećanja opterećenja elektroenergetske mreže na kompletnom priobalju i otocima, a posebno na širem području Biograda, Nina, Vira, Privlake, Zatona, Bibinja i Sukošana. Opterećenje je posljednjih 7 dana poraslo 20% i shodno tome učestali su kvarovi na kabelima i transformatorima uslijed pregrijavanja.

Ovim putem apeliramo na sve korisnike mreže da koliko je god moguće racionaliziraju potrošnju u večernjim satima čime će direktno utjecati na smanjenje broja prekida u opskrbi električnom energijom i izbjegavanje redukcije koja će se neminovno morati provesti ukoliko se ovakav trend rasta opterećenja nastavi i sutra.

Ujedno se ispričavamo našim potrošačima ako su do sada bili van napona radi gore navedenog.”

 
elektraelektrična energija