Jedrilica se zabila u ribaricu; Zbog straha od potapanja evakuirana šesteročlana posada

U zadarskom akvatoriju jučer ranije popodne dogodila se pomorska nesreća kod otoka Pašmana, gdje su se sudarile ribarica i jedrilica, piše Tportal.

U 14:30 sati zaprimljena je dojava članova posade ribarice ‘Trapa’, hrvatske zastave o sudaru s jedrilicom ‘Voyage II’ dužine 11,9 metara, austrijske zastave sa šest Austrijanaca, članova posade. Sudar plovila dogodio se kod otočića Gnalić, jugozapadno od otoka Pašmana, o čemu su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Zadar.

U sudaru srećom nije bilo ozlijeđenih, a zadarska Kapetanija organizirala je evakuaciju i tegalj.

Austrijska jedrilica je u sudaru s ribaricom zadobila oštećenje trupa u razini mora te je postojala opasnost od potapanja, pa je sa zapovjednikom ribarice ‘Trapa’ dogovoren tegalj oštećene jedrilice ‘Voyage II’ za luku Biograd na Moru, dok je sa zapovjednikom druge ribarice, a koja je u tom vremenu plovila nedaleko od mjesta nesreće, dogovorena evakuacija šesteročlane posade i njihov prijevoz također u Biograd.

Nakon dovršetka očevida nad plovilima, jedrilica ‘Voyage II’ predana je u servis djelatnicima marine ‘Kornati – Biograd’, a ribarica ‘Trapa’ otpuštena je u daljnju samostalnu plovidbu.

Daljnjim očevidom Lučka kapetanija Zadar utvrdit će uzroke ove pomorske nesreće, kao i odgovornosti sudionika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...