U Tkonu izložba ‘Otok’, priča o jednom proteklom vremenu

Povodom Dana domovinske zahvalnosti priredit će se otvorenje izložbe „ Otok“ maketara Nenada Bojmića 4. kolovoza 2017. u 19:30h u Domu za kuturu u Tkonu. Izložba će biti otvorena za posjetitelje svaki dan do 11.kolovoza 2017. u vremenu od 19:00 do 21:30h. Otvorenje izložbe  uveličat će nastup klape Kanica iz Tkona.

Projekt „Otok“  predstavlja prikupljanje povijesno etnografskih slika života na otoku u periodu od konca 19.i početka 20. st. Vrijeme u kojemu su kamena tradicijska gradnja i tradicijska drvena brodogradnja bile na svome vrhuncu. Prikupljeni materijali vizualizirani su u obliku makete-diorame u mjerilu 1:100.

Otok promatramo kroz nekoliko sastavnica: „arhitektura okoliša“ – suhozidi, „arhitektura stanovanja“, odnosna tradicijska gradnja u kamenu, a odnosi se na stambene i vjerske objekte, „arhitekutra brodova“ koja se očituje kao tradicijska drvena brodogradnja te figure ljudi kao mikroskulpture koje povezuju sve sastavnice, daju smisao i stvaraju priču o jednom proteklom vremenu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...