Djeca rođena u rujnu pametnija su od vršnjaka

Istraživanje je pokazalo da djeca rođena u rujnu imaju određenih prednosti u odnosu na svoje vršnjake. Djeca koja su starija u razredu imaju određenih prednosti, pokazala je jedna američka studija. Znanstvenici su promatrali kognitivni razvoj više od 1,2 milijuna učenika u Floridi, starosti od šest do petnaest godina, koji su bili rođeni u različitim mjesecima.

Otkrili su da su učenici rođeni u rujnu na kraju školske godine bili uspješniji i imali bolje ocjene od mlađih vršnjaka. Odnosno, znanstvenici upućuju da su se djeca rođena u rujnu pokazala pametnijima od svojih vršnjaka, piše N1.

Ipak, istraživanje je pokazalo da djecu rođenu u rujnu vršnjaci ipak mogu “dostići” tijekom kasnijeg obrazovanja, piše Independent.

Primjerice, neki roditelji namjerno djecu upisuju kasnije ili ranije u školu, dok drugi svoju djecu upisuju na posebne programe, koji nude instrukcije djeci koja imaju poteškoća s učenjem.

Istraživanje je obuhvatilo i analizu podataka iz maloljetničkih popravnih domova i otkrili su da starija djeca u razredu rjeđe završavaju u maloljetničkim popravnim domovima zbog različitih kaznenih djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...