Glasovac napravila glupost i usporedila Skeju s Hitlerom

Sabina Glasovac, zadarska SDP-ovka, na svojemu Twitter računu prokomentirala je micanje HOS-ove ploče iz Jasenovca u Novsku, odnosno sam pozdrav Za dom spremni, ali i izgled Marka Skeje, ratnog zapovjednika IX. bojne HOS-a, koji se na konferenciji za medije HOS-a pojavio s “toothbrush” brkovima. Takve brkove, koji su u zadnje vrijeme postali Skejin zaštitni znak, nosio je primjerice Charlie Chaplin, ali i naravno Adolf Hitler.

Glasovac je povukla paralelu upravo između potonjeg i ratnog zapovjednika HOS-a, napisavši sljedeće:

– Mama me učila da nikada ne donosim sud na temelju izgleda. Ali: “Tvoje lice zvuči poznato. I to mi se ni najmanje ne sviđa.” Oprosti, mama!

Takvo pisanje vjerojatno bi prošlo nezapaženo da je Marko Skejo sasvim nebitna osoba, ali moramo podsjetiti kako su Skejo i HOS 1993. godine aktivno sudjelovali u obrani Škabrnje i šireg zadarskog zaleđa onda kada je to bilo najnužnije, razbivši udarnu snagu JNA i četnika koji su prijetili ponovnim pokoljem kakav su već izveli u Škabrnji 1991. godine. HOS-ove snage branile su Škabrnju 43 dana i noći u okruženju neprijateljskih snaga i požrtvovnost njihovih pripadnika i važnost samoga Skeje koji je tada zapovijedao bojnom, ne bi smjela biti izvrgnuta ovakvom jeftinom ruglu.

Škabrnju, a s njom i Zadar, zato evidentno nije branio nikakav Hitler, jer fašisti i koljači nalazili su se s druge strane bojišnice, a to bi netko tko ima pretenzije biti relevantan politički akter u Zadru, vjerujemo, trebao znati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...