HGSS spašavao djelatnike ninske solane, evakuirano 30 ljudi, žena prebačena u bolnicu

Djelatnici dviju ninskih tvrtki ostali su zarobljeni u u krugu pogona na području Ždriljca pa su GSS-ovci stigli u pomoć. Evakuirano je 30-ak djelatnika i jedna starija osoba koja je trebala hitnu medicinsku pomoć. Ninska solana je uništena, a građani su bez struje i vode.

Djelatnici Solane i Cromarisa su ostali zarobljeni zbog podizanja razine vode usljed velikih kiša koje su potopile prilazne ceste s jedne strane a bujica je uništila prilazni put s druge strane.

Koordiniranom akcijom HGSS Stanica Gospić, Split i Zadar čamcima je izvršena brza evakuacija zarobljenih djelatnika, objavili su iz GSS-a.

Tijekom te evakuacije dolazi poziv, od ZHM preko centra 112, za asistenciju prijevoza ženske osobe u kritičnom zdravstvenom stanju a nalazila se na odsječenom dijelu kopna skupa s djelatnicima dviju tvrtki. Kad je osoba locirana hitno je primarnim transportom prebačena na suhi dio te predana djelatnicima ZHM Zadar.

Evakuacija preostalih osoba dovršena je u 19:30 čime je akcija završena. Prilikom završetka evakuacije pregledan je potopljeni dio puta da se utvrde eventualna oštećenja kolnika, piše Index.hr.

Foto: HGSS Stanica Gospić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...