Imate li poteškoća s Facebookom? Niste jedini

Korisnici popularne društvene mreže danas nisu mogli pristupiti zidu niti slati poruke, piše Tportal.

Ako ste sinoć i tijekom jutra posjetili Facebook i ništa vam nije radilo, niste sami. Popularna društvena mreža nije radila oko 30 minuta, uz čudno zastajkivanje, nemogućnost učitavanja sadržaja niti objave statusa.

Velika većina posjetitelja naišla je na poruku ‘no posts to show’ nakon što su pokušali učitati vijesti na zidu. Ovo je, podsjećamo, već drugi put u nekoliko dana da je društvena mreža naišla na tehničke poteškoće.

Neki korisnici su unatoč padu i dalje imali dostupnost sajtu, no poznati portal za praćenje servisa Down Detector vrhunac (ili dno, zavisno kako gledate) krize zabilježio u osam sati ujutro. Down Detector je stranica koja koristi složene algoritme kako bi prepoznala kada korisnici počnu prijavljivati pad servisa i društvenih mreža poput Twittera, Facebooka, PlayStation Networka i tako dalje.

Zašto je pao Facebook?

Iskreno, nitko osim samog Facebooka nije siguran. Moguće je da se radi o nestanku struje ili nekom drugom tehničkom problemu. U prosjeku pola korisnika koji su prijavili grešku pomoću Down Detectora tvrde da su naišli na ‘potpuno mrtvu stranicu’, dok je ostatak prijavljivao greške u objavama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...