Kraljev: “Nema govora o kraju ljeta, u rujnu nas čekaju temperature zraka od 26 °C i mora od 22 °C”

Danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice uz pljuskove i grmljavinu, a lokalno je moguća i izraženija oborina.

Na jugu Dalmacije, te u Slavoniji i Baranji zadržat će se pretežno ili bar djelomice sunčano i uglavnom suho, no i tamo poslijepodne može biti ponekog lokalnog pljuska.

Puhat će umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, na Jadranu umjereno, mjestimice i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, a u Dalmaciji i Slavoniji i do 32 °C.

Što se tiče narednih dana na zadarskom području, prema DHMZ-u, kiša će biti za vikend. U ponedjeljak nas čeka kratkotrajno razvedravanje, ali nakratko, jer u utorak opet očekujemo oborine. i u nastavku tjedna izmjenjivat će se sunčano i oblačno vrijeme, ali uz mali porast temperature zraka.

Zadarski meteorolog Duško Kraljev, međutim, negira prognoze o kraju ljeta. Bit će još lijepih dana koji će nas mamiti na plažu.

Kiša je došla nešto ranije nego smo očekivali. danas će je biti u još nekoliko navrata, a više sutra kada će i jugo pojačati. U nedjelju će također biti kišno, ali krajem će dana zapuhati bura koja će donijeti razvedravanje i nešto nižu temperaturu zraka. No, u idućem tjednu nas opet čeka lijepo vrijeme. Više nema vrućina, ali temperatura će se kretati oko 26, 27, što znači da nije kraj ljetu. Temperatura mora ostaje 21,22 tako da ćemo imati dosta dana kupanje u mjesecu koji slijedi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...