Novi skandal u školama; Imenici su prvo kasnili, a sada se ne mogu koristiti jer imaju grešku

Škole koje su novu školsku godinu zbog greške Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta započele bez dnevnika ne mogu ih koristiti ni sada kada su im dostavljeni jer imaju grešku, doznaje Net.hr.

Početak školske godine obilježio je skandal s dnevnicima koje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nije naručilo od Narodnih novina, navodno zbog mijenjanja Pravilnika o pedagoškoj dokumentaciji koji je donesen prekasno. Zbog toga su škole prvih par tjedana bile bez potrebne dokumentacije, a sada su doživjele još jedno iznenađenje – dnevnici imaju grešku i nije ih moguće koristiti.

Problem s dokumentacijom se nije znao do prvog dana školske godine jer se opskrba dnevnicima inače odvija automatizmom. No, ovoga je puta Ministarstvu, onom s Pavom Barišićem na čelu, promaknulo naručiti dokumentaciju od Narodnih novina, navodno zbog Pravilnika o pedagoškoj dokumentaciji u kojem je bilo određenih izmjena, a koji je donesen prekasno. Na temelju tog Pravilnika je trebala biti izrađena dokumentacija za dizajn, a time i narudžbu dnevnika.

A osim što je zakazala narudžba, zakazao je i dizajn.

“Na početku imenika je devet odjeljaka za upisivanje školskih predmeta, a na stranicama na koje se upisuju podaci o pojedinom učeniku ih je deset pa se neke preklapaju i ne zna se koja kućica pripada kojem predmetu. Na desnoj pak strani prvi odjeljak ima četiri manja odjeljka za elemente ocjenjivanja, a ostali po pet”, izjavila je zaposlenica jedne zagrebačke srednje škole za Net.hr.

Potvrda o propustu dolazi i iz drugih škola koje su se razočarale jedva dočekanom dokumentacijom.

Kako doznajemo, Narodne novine su ponudile rješenje problema školama koje su se žalile na propust tako što će im dostaviti ispravljenu prvu stranicu, dakle s deset odjeljaka.

Pokušali smo ih kontaktirati za potvrdu, no nisu se javili do objave ovog članka, piše Net.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...