Petrović zadovoljan, kaže da je reprezentacija spremna za nadolazeće utakmice

Unatoč porazu od Španjolske 73:79, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović rekao je na konferenciji za medije nakon dvoboja kako je zadovoljan drugim mjestom i istaknuo da će njegova momčad u Istanbul doći spremna za eliminacijski dio natjecanja, javlja HRT.

– To je bio odličan test za nas. Odlučili smo probati neke stvari koje nismo radili u pripremama i u prve tri utakmice. Odlučili smo se pripremati za utakmice koje slijede u nokaut fazi, za Tursku ili Rusiju, koji su naši potencijalni suparnici i protiv kojih će nam u nedjelju, u eliminacijskoj utakmici, trebati igra s dvije “četvorke” ili čak i s petoricom vanjskih igrača, rekao je izbornik Petrović.

Dario Šarić je s 18 koševa, 13 skokova, pet asistencija i dvije blokade bio najbolji igrač Hrvatske, a odlično se nosio s iskusnim španjolskim centrima.

– Mislim da smo dobro počeli utakmicu. Rekli smo da će ovo biti jedan snažan trening, dobar test za nas. Znamo tko je Španjolska i što znači u europskoj košarci posljednjih 12 godina. Bili smo u utakmici do posljednje sekunde. Vidim da smo izgubili bitku za skok. Teško je igrati protiv braće Gasol. Oni su na jednoj drugoj razini od svih ostalih, zaključio je Šarić.

Izbornika Petrovića začudio je broj slobodnih bacanja koje je Hrvatska izvela u prve tri četvrtine utakmice.

– Prije utakmice smo bili malo uplašeni zbog rezultata Španjolske u prva tri kola. No, izašli smo sa srcem na parket. Ono što me brine je da smo do 33. minute bili bez ijednog slobodnog bacanja u jednoj vrlo intenzivnoj utakmici, rekao je Petrović te dodao: Zadovoljan sam drugim mjestom. Doći ćemo u Istanbul spremni za eliminacijski dio. Ovim smo rezultatom spasili utakmicu Latvije i Turske, jer da smo mi pobijedili Španjolsku, nitko od te dvije reprezentacije ne bi želio pobijediti. Ovako će svi igrati pošteno.

Objasnio je i odluku o neigranju kapetana Roka Ukića te centra Darka Planinića.

– Roko je igrao puno minuta u prve tri utakmice, s obzirom na njegovo fizičko stanje. Osjetio je zatezanje u leđima i nismo željeli riskirati. Što se Planinića tiče, ne želim s njim igrati protiv Gasola. To je bila taktička odluka jer želim drugačiju igru protiv Španjolske.

Hrvatska će u posljednjem kolu, u četvrtak (13.30 sati), igrati za našu reprezentaciju rezultatski nevažnu utakmicu protiv Češke, ali Petrović je najavio puni angažman, ako će taj dvoboj odlučivati o redoslijedu od trećeg do šestog mjesta.

– Moramo biti pošteni prema suparnicima. Ako će naša utakmica biti odlučujuća za plasman drugih reprezentacija, onda ćemo igrati punom snagom. Ako će rezultat biti nevažan, onda ćemo podijeliti minutažu među igračima po matematičkom principu, zaključio je Aleksandar Petrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...