U Gradskoj knjižnici održana projekcija fotografija 22. međunarodne izložbe “Otok i more”

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru održana je projekcija fotografija 22. međunarodne izložbe fotografije Otok i more.

Izabrana djela za 22. međunarodnu izložbu fotografije Otok i more su fotografije 251 autora iz 13 zemalja u svim fotografskim tehnikama izražavanja. Izložbu je organizirao fotoklub „Kornat“, Kukljica, voditelj Ante Jaša, a pod pokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture Zadarske županije.

Ocjenjivački odbor dodijelio je Glavnu nagradu “Grand Prix“ autorici Biljani Knebl za svjetlopis „Sunset fire“.

Vesna Špoljar nagrađena je zlatnom plaketom za crnobijeli svjetlopis „Dvoje“. Crna grafika stabala uokviruje krajolik vode sivih nijansi. U središtu slike je par ljudi na promatračnici i maleno stablo, a zajedno čine par na mirnoj podlozi vode.

Dušan Miška nagrađen je srebrnom plaketom za crnobijeli svjetlopis „Give me five“. Snimak mora iz kojeg izranja šaka u pet veličina razmještena po slici vodeći nas u daljinu.

Pavao Toth nagrađen je brončanom plaketom za crnobijeli svjetlopis „Teška vremena“. U sliku nas uvodi stado ovaca, a iza njih je pastir i izdvojeni pas. Snježi. Pod tim teretom „teškog vremena“ oni mirno koračaju. Izlaze iz dubine ogoljele šume koja uokviruje sliku. Vidimo iskonske sastavnice života koje ih vode prema dobrom vremenu.

Leonardo Lučić nagrađen je zlatnom plaketom za svjetlopis u bojama „Touch of freedom“.  Slika ruke koja dodiruje čudesno područje između zemlje i mora. Pjena vala pokriva prste. Zaustavljeni val s razigranom pjenom čeka pomak ruke. Val ili ruka narušiti će ovaj zaustavljeni trenutak.

Anton Mataja nagrađen je srebrnom plaketom za svjetlopis u bojama „Weinstraße“. Vinograd snimljen iz gornjeg kuta otkriva nam pravilan rast vinove loze.  Dijagonale u smeđem tonu na zelenoj podlozi ispunjavaju sliku. Put koji nas vodi do osamljene kuće sa stablom upotpunjuje sliku.

Bogdan Bricelj nagrađen je brončanom plaketom za svjetlopis u bojama „Small boat in Venice“. Na crnoj pozadini slike ističe se brodica uz osvijetljeni pitoreskni zid. Trag svjetlosti obasjava plavo more.

Ocjenjivački odbor podijelio je diplome autorima kreativnih svjetlopisa za krajolik, portret, ljude u okolišu, detalj, životinje, brod, graditeljstvo i fotografske pokuse.

Na ovoj izložbi vidimo slike s prizorima diljem svijeta, svu raznolikost životnog okružja, što nas posebno veseli.

Izložba će biti prikazivana do 15. 10. 2017. na ekranu u glavnom holu Gradske knjižnice.

Fotografije:

Leonardo Lučić: Touch of freedom

Nebojša JERIČEVIĆ: Gregal

Bogdan Bricelj: Small Boat in Venice

Dušan Miška: Give me five

Vesna ŠPOLJAR: Dvoje

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...