Cestitka_Uskrs

Za pomoć zadarskom području MORH i OS RH uputili su odgovarajuću opremu i tehniku

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Milan Kujundžić te izaslanstvo Oružanih snaga predvođeno načelnikom Glavnog stožera generalom zbora Mirkom Šundovom, danas, u ponedjeljak 11. rujna 2017. godine, krenuli su u ranim poslijepodnevnim satima prema Zadru kojeg je jutros pogodilo jako nevrijeme popraćeno obilnim padalinama.

Zbog obilne kiše koja je tijekom noći i jutra izazvala poplave na području Zadra, u pripravnosti je 300 pripadnika PP NOS OS RH koji se nalaze u vojarni u Benkovcu i vojarni Zemunik.

Za pomoć u poplavljenim područjima iz vojarni iz Sinja i Benkovca upućeno je 13 teretnih kamiona za potrebe prijevoza osoba, šest radnih strojeva koji mogu služiti za raščišćavanje naplavina i 14 pokretnih motornih pumpi za ispumpavanje vode kapaciteta 700 litara u minuti.

Vladino izaslanstvo predvođeno predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem, sudjelovat će na sastanku kriznog stožera oko 15 sati, u prostoriji Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra (Put Murvice 24). Sastanku će također nazočiti župan Zadarske županije, Božidar Longin i gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...