Evo koje stvari nipošto ne smijete bacati u WC školjku uz objašnjenje zašto

Čak i ako imate širok odvod, pijesak za mačke, masnoće pa čak i kavu nikad ne bacajte u zahodsku školjku jer se za njih lijepe druge čestice i tako stvaraju talog, pišu 24sata.

1. Pijesak za mačke

Silika-gel, minerali ili pijesak za mačke se ne razgrađuju u vodi, i zato je u većini zemalja zabranjeno ga bacati u odvod. Pijesak kad je mokar se taloži i stvara prepreke u odvodu.

2. Talog od kave

Talog od kave je težak i lako se nakuplja u pregibima cijevi. Već nakon par izlijevanja taloga u odvod može se stvoriti začepljenje.

3. Vlažne maramice

Ljudi često znaju baciti mokru maramicu u toalet ne razmišljajući da će se fina vlakna prilijepiti za odvod, a da će se za nju primiti svakakve čestice i prljavština.

4. Pelene

Gel unutar pelena se ne može razgraditi. Zapravo, on se u dodiru s vodom napuhava i na taj način napravi blokadu u odvodu.

5. Ulje ili mast

Ulje ili topla mast se nikad ne smiju izliti u dovod jer prilikom dodira s hladnom vodom se hlade i zgusnu te stvore tvrde masne nakupine koje blokiraju odvod, piše Brightside.

6. Štapići za uši

Najčešće se događa da se štapići za uši nakupljaju na pregibima cijevi i brzo će stvoriti začepljenje. Na njih se lako nakuplja masnoća, dlake i razne čestice prljavštine te stvaraju tvrdu nepropusnu nakupinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...