Partizan odnio pobjedu iz Višnjika

U susretu četvrtog kola regionalne ABA lige košarkaši Zadra poraženi su na domaćem parketu, bolji je od Naglićeve momčadi bio Partizan rezultatom 104:97 koji je tako i drugu uzastopnu utakmicu upisao pobjedu…, piše sportnet.

Vrlo zanimljiv susret u Višnjiku nije završio onako kako se domaćin nadao. Dramatična završnica donijela je drugu ovosezonsku pobjedu Partizanu, a treći poraz Zadranima.

Srpska momčad vodila je kroz veći dio utakmice, uoči posljednje četiri i pol minute imala i dvoznamenkastu prednosti, ali Zadar se vraća na samo dva koša minusa i donosi dramu. Ipak, gosti predvođeni Marinkovićem rješavaju pitanje pobjednika i odnose pobjedu. Na drugoj strani nije previše zaostajao niti Luka Božić, ali se morao zadovoljiti double-double učinkom.

Rezultat je bio u egalu prvih nekoliko minuta kada je Partizan na krilima Vanje Marinkovića prešao u nešto značajnije vodstvo. Srpski košarkaš pogodio je dvije uzastopne trice za vodstvo gostiju 16:11 i bio na ukupno 12 koševa bez promašaja. Na drugoj strani Luka Božić je ostao bez šuterskog učinka i većina poena dolazila je preko Kristijana Krajine.

Gosti su još neko vrijeme držali prednosti, ali Zadar je igrao sve bolje. Razigrao se Luka Božići nakon ukupno devetog Zadrovog napadačkog skoka pogodio tricu za izjednačenje (34:34) u 24. minuti. Ipak, Partizan se serijom 10:3 vratio u prednost, a domaćin se jako mučio s linije slobodnih bacanja, promašivši šest zaredom. Unatoč dosta poena nakon napadačkog skoka, Zadar je na poluvrijeme otišao sa sedam poena minusa (55:48).

U nastavak susreta puno bolje ušli su gosti koji su tricom Mihajla Andrića došli i do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu (62:50). Veliki problem za Zadrane bile su i osobne pogreške, Preston Knowles i Mislav Brzoja skupili su četiri još početkom treće četvrtine. Hrvatski košarkaš ubrzo je morao napustiti igru, a Partizan je čuvao stečenu prednost.

Festival vanjskih šuteva mogao se vidjeti u posljednjoj četvrtini u kojoj je srpska momčad čuvala stečenu prednost. Zadrani su se trudili vratiti u egal, ali slabe reakcije u obrani nisu donosile previše dobrih stvari. Međutim, na krilima sjajnog Luke Božića domaćin dolazi na samo dva koša zaostatka dvije minute prije kraja (93:91). Na drugoj strani, minutu kasnije, odgovorio je Marinković dalekometnim ubačajem i riješio susret.

Gotovo nepogrešivi Vanja Marinković predvodio je Partizan s 33 poena (6/7 za dva, 7/8 za tricu) i pet skokova, a Đoko Šalić je dodao 21 koš.

Odličan je u redovima Zadra bio Luka Božić koji je ostvario double-double učinak s 29 poena (4/9 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 12/14) i deset skokova. Šime Špralja ubacio je 16 koševa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...